Megvan a Kisvárda új csapatkapitánya, nagy együttműködés a Vasasnál

Érkező és hosszabbító a Ferencvárosnál.

Forrás: vasasfc.hu

A KISVÁRDA JELENTÉSE:

"A szombati edzőmérkőzés jó apropót adott arra, hogy csapatunk tagjai megválásszák maguk közül a kapitányt – ahogy teszik azt minden bajnoki szezon előtt. A pénteki vacsora után került sor a titkos szavazásra, minden futballista három-három nevet írhatott fel a papírra, erősorrendben.

Feszült várakozással telt az eredményhirdetés, végül a legtöbb első helyes szavazattal rendelkező Lucas vitte el a pálmát. Brazil-magyar játékosunk hosszú ideig töltötte be ezt a szerepkört, a 2018-as NB I-be jutás alkalmával is, egészen addig, míg a télen Diósgyőrbe távozott kölcsönbe. A társak bizalmát a jelek szerint a féléves kitérő ellenére is tovább élvezi. Lucas elsőszámú helyettese a betegség miatti féléves kihagyásból visszatérő Szlobodan Szimovics, a második számú pedig Bohdan Melnik lett.

Az NB I-ben játszott 132 mérkőzésünk során Lucas 81 alkalommal viselte a karszalagot, a tavaly őt helyettesítő, majd váltó, a nyáron távozó Dombó Dávid a második a vonatkozó rangsorban, ő 40-szer viselte a karszalagot a meccsek kezdésekor. A két helyettes, Szimovics és Melnik eddig egy-egy bajnoki meccsen vezette ki a csapatot a kezdéshez."

 

A VASAS JELENTÉSE:

"Államilag elismert sportakadémiaként utánpótlásunk fontos mérföldkőhöz érkezett, a Vasas Kubala Akadémia sportegészségügyi hátterét a 2022-23-as bajnoki szezontól az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) biztosítja. A mai napon aláírt szerződés által a Vasas Kubala Akadémia labdarúgóinak sportorvosi vizsgálatait, továbbá a különböző teljesítmény-diagnosztikai vizsgálatokat és szakorvosi szűrővizsgálatokat ezentúl az OSEI szakemberei végzik el.

Az évente kötelezően elvégzendő sportorvosi vizsgálatok az Akadémia minden labdarúgójára kiterjednek majd, mellette azonban a klubunk kiemelt programjában résztvevő vagy az utánpótlás-válogatott akadémisták számára egyéb diagnosztikai és szűrővizsgálatokat biztosítunk az OSEI-vel kötött együttműködésnek köszönhetően. A szakemberek vizsgálni fogják a játékosok testösszetételét, a szív- és keringésrendszert, a légzőrendszert, górcső alá veszik a labdarúgók anyagcseréjét, a különböző deformitásokat, kognitív képességeket, de főszerepet kap majd az alsó végtagi robbanékony erő vizsgálata és különböző egyéb tesztek elvégzése is.

Az UEFA előírásainak megfelelő szakorvosi szűrővizsgálatokat ugyancsak az OSEI fogja majd össze, melynek keretében akadémistáink azon kívül, hogy részt vesznek egy alap szakorvosi vizsgálaton, a keretmegállapodás hasi ultrahang-, szívultrahang-, laboratóriumi-, szemészeti- és EKG vizsgálatot, igény szerint pedig dietetikai tanácsadást és pszichológiai konzultációt is biztosít.

Az OSEI Call Center-szolgáltatásának köszönhetően 0-24 órában elérhető esetmenedzselt sportegészségügyi ellátást szervez betegség, illetve sportsérülés esetén.

A szerződéskötésre az Illovszky Rudolf Stadionban került sor, az eseményen az Országos Sportegészségügyi Intézet képviseletében Dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos, a Vasas Kubala Akadémia képviseletében pedig Nagy Miklós akadémia igazgató vettek részt.

Dr. Soós Ágnes, főigazgató főorvos:
- Példaértékű szerződés jött létre a Vasas Kubala Akadémia és a Sportkórház között. Ezzel szeretnénk egy olyan mintát, egy olyan lenyomatot képezni, amivel a többi akadémia felé is lehetőséget nyújtunk sportolóik szűrésére, fejlődésére és szakmai segítségnyújtásra.

Nagy Miklós, akadémia igazgató:
- A Sportkórház a hazai sportegészségügy olyan kiemelt intézménye, mely állami keretek között, országos működéssel biztosít stabil és magas színvonalú orvosi hátteret Magyarország sportolóinak. Az OSEI végzi a válogatott kerettagok és az olimpiai sportágak versenyzőinek szűrését, szakmai felügyeletét és az esetleges sérülések kezelését, így nem volt kérdés, hogy játékosaink egészségügyi ellátásánál mely intézmény mellett tesszük le a voksunkat. Klubunk ezen területe fejlesztésre várt, a megállapodással viszont nem csupán szintet léptünk, de egy megbízható, stabilan működő és magas színvonalat nyújtó szolgáltatást biztosítunk a Vasas Kubala Akadémia játékosainak. A szerződés aláírását fontos stratégiai előrelépésként könyvelhetjük el, hiszen ennek köszönhetően labdarúgásban az Államilag elismert sportakadémiák közül a Vasas az első és ez idáig egyetlen olyan akadémia, ahol a Sportkórház nyújtja majd a teljes körű orvosi hátteret."
 

A FERENCVÁROS JELENTÉSE:

"Magyar bajnok női futballcsapatunk, az FTC-Telekom július 1-jén, pénteken szerződtette Ott Esztert. A Soroksártól igazolt 20 éves játékos pályafutása első profi szerződését írta alá. Ott Eszterkorábban már játszott a Ferencváros korosztályos csapataiban, illetve 2018 őszén háromszor is pályára lépett felnőtt együttesünkben. A soroksáriak színeiben 20 élvonalbeli bajnokin kapott lehetőséget az előző szezonban.

Az érkező mellett egy hosszabbítóról is beszámolhatunk, a háromszoros magyar bajnok Papp Luca ugyanis – szintén pénteken – új szerződést írt alá.

Az ugyancsak 20 esztendős középpályás a 2015/2016-os idény óta szolgálja a Ferencvárost, amelynek nagycsapatában 2017 áprilisában mutatkozott be. A legutóbbi évadban 17 bajnokit játszott."

Legfrissebb híreink