Megvan a Fradi-Slavia játékvezetője, megszerezte első gólját Schäfer a DAC-ban - videó

Születésnapot ünnepel a Honvéd.

Forrás: dac1904.sk

HONVÉD
112 évvel ezelőtt ezen a napon alakult meg végleg a Kispesti Athletikai Club

Kispesten már 1904 elején történt kezdeményezés a labdarúgás meghonosítására. 1908. augusztus 10-én, egy lelkes tanár, dr. Varga Bálint kezdeményezésére az Éder vendéglőben megalakították a Kispesti Athletikai Clubot. Az alapszabályt azonban a tagok nem fogadták el, Varga Bálint ezért lemondott. Az egyesület ügyeit egy évig Bede István intézte, aki elsősorban a teremsportokat favorizálta. A vita egyre élesedett a két párt között, ráadásul az anyagi nehézségek is gyötörték a klubot. Ennek enyhítésére 1909 február elsején KAC-bált rendeztek, a bevétel (100 korona) elosztása azonban újabb vitát kavart.

1909 júniusában a közgyűlés végre elfogadta az alapszabályt, így augusztus 3-án, majdnem egy évvel az első kezdeményezés után a tisztújító választmányi gyűlésen nyolc szakosztállyal (atlétika, birkózás, kerékpár, ökölvívás, tenisz, torna, vívás és labdarúgás) végleg megalakult a Kispesti Atlétikai Club.

Az elmúlt 112 év alatt több mélypont is volt a klub életében, a „profiper”, a világháborúk, az 1956-os forradalom nehéz helyzetbe hozta az egyesületet, de a Kispest mindig talpra állt, bizonyítva életerejét. Szerencsére a 112 év sikerekben is gazdag volt: a Kispest, majd Bp. Honvéd világhírű futballisták egész sorát adta a labdarúgásnak, 14 bajnoki címmel, 8 Magyar Kupa-győzelemmel, Közép-európai Kupa-sikerrel örvendeztette meg szurkolóit. Huszonnégy gólkirályi címmel büszkélkedhetünk. Az egyesület több mint száz játékost adott a magyar válogatottnak. Az ötvenes és a nyolcvanas évek kispesti aranycsapata egyben a nemzeti csapat gerincét is alkotta. Hét játékosunk vb-ezüsttel, 11 olimpiai arannyal dicsekedhet.  

Az ünnepelt az idő múlásával sem veszített a szépségéből, sőt egyre szebb és szebb lett. 

Isten éltessen sokáig, csodálatos Kispest!

DUNASZERDAHELY
Schäfer András 37. élvonalbeli mérkőzésén megszerezte első találatát. Megérte várni rá! Íme, az első jelöltünk a Szezon gólja versenybe. Schäfer bombagólja a VOYO felvételein.

FRADI
Jesús Gil Manzano lesz a játékvezető a Ferencváros-Slavia Praha mérkőzésen - jelezte a hivatalos honlapján az UEFA.

A spanyol bíró segítői Ángel Nevado Rodríguez és Javier Martínez Nicolás lesznek, a negyedik számú játékvezető pedig Díaz de Mera Escuderos lesz. A találkozót szerdán 20.00-tól rendezik a Groupama Arénában.

Legfrissebb híreink