Megváltoztatta a Honvéd Orbán Viktor szavát?

Két aranykorszakról van szó.

Forrás: Budapest Honvéd FC/Facebook

Budapest Honvéd!
 
Nyelvtanilag sem a leghelyesebb elnevezés, de most nem ez a lényeg. Hanem az, hogy George F. Hemingway tulajdonoson kívül szinte senki nem hívja így a csapatot. 
 
A média döntő részének muszáj így tennie, de akik kicsit is ismerik a klub történelmét, azok pontosan tudják, legnagyobb sikereit Budapesti Honvéd SE néven érte el (mindkét aranykorszak alatt ez volt a neve), a szurkolók meg Kispest-Honvéd FC-nek szeretik hívni Magyarország és a világ egyik legfontosabb klubját, mert amikor 1991-ben különvált a labdarúgó-szakosztály a rendszerváltás után, ezt a nevet vette fel.
 

Előbbi elnevezést használta Orbán Viktor is csütörtöki, ünnepi beszédében (Budapesti Honvéd FC MA egyike azon magyar kluboknak, mondta - a szerk.). Nem véletlenül, hiszen az egekbe magasztalta a Honvédot, teljes joggal, mert a klub, a hagyományai, sikerei és a szurkolótábora minden elismerést megérdemel, de akkor is Budapesti Honvédként volt a legsikeresebb, és erre utalt a miniszterelnök is, amikor a magyar állam által épített és tulajdonolt akadémiát adta át, amit majd a kispesti csapat használhat bérleti díjért cserébe. Ugye minden új létesítmény a magyar állam vagy adott települések/önkormányzatok tulajdona, mert állami fejlesztés csak így valósulhat meg.
 

null

null

Nos, mint a videóban látszik, Orbán Viktor azt mondja, Budapesti Honvéd, ám a Honvéd honlapján Budapest Honvédot adtak a szájába. A videóról és a cikkről is készítettünk másolatot, nehogy megint megváltoztassák vagy kitalálják, hogy gépelési hiba volt.

 
Az egész így olyan, mintha azt sugallnák, a miniszterelnök hibázott, holott Orbán Viktorról köztudott, hogy eléggé képben van a labdarúgással kapcsolatban és szinte minden beszédében elrejt utalásokat. Csütörtökön is arról beszélt, hogy hisz benne, hogy a magyar labdarúgás újra Puskásék szintjére léphet, akkor viszont Budapesti Honvéd volt a klub neve.

Legfrissebb híreink