Megtisztelő feladat: ennél a klubnál vállal munkát Lisztes Krisztán

Átadhatja a tapasztalatát.

Forrás: mlsz.hu

Az UDSE nb1.hu-nak küldött közleménye:

"Lisztes Krisztiánt nevezték ki a német edzésmódszereket itthon meghonosító UDSE labdarúgó utánpótlásnevelő-egyesület tehetségfejlesztési igazgatójának. A volt válogatott focista új, izgalmas fejezetet nyit edzői karrierjében, és szakmai bemutatkozójában kiemeli, hogy tehetségfejlesztési igazgatóként az elmúlt két évtized szakmai tapasztalatára támaszkodva elsődleges feladata az lesz, hogy a magyar tehetségeket segítse a Bundesligába való eljutásban.

Az UDSE a Bundesliga egyik topcsapata, a Borussia Dortmund szakmai támogatásával jött létre 2019-ben. Az utánpótlás klub a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) edzésmódszereivel, valamint olyan komoly szakmai vezetőkkel kezdte meg működését, mint Theo Schneider, a BVB egykori utánpótlás igazgatója, aki jelenleg az egyesület sportszakmai vezetője. A nemzetközileg elismert szaktekintélyen kívül számos honi edző dolgozik azon, hogy az előző szezonhoz hasonlóan az UDSE utánpótláscsapatai a 2020 őszi/2021 tavaszi évadban is sikeresen vegyenek részt az MLSZ korosztályos bajnokságaiban.

Az UDSE stábja a napokban új taggal bővült. A vezetőség egy kötetlen beszélgetéssel és reggelivel egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be a nyilvánosságnak az egyesület frissen kinevezett tehetségfejlesztési igazgatóját, Lisztes Krisztiánt.

 

„Theo Schneider barátom és az UDSE vezetése az elmúlt alig egy évben lerakták a szakmai munka alapjait. Az UDSE menedzsmentjéhez való csatlakozás további szakmai fejlődést biztosít számomra, izgalmas feladat lesz a német koncepció szerinti tehetségfejlesztést irányítanom. Remélem, hogy a Bundesligában eltöltött évek során játékosként szerzett tapasztalataimmal is segítségére leszek a klubnak a célok elérésében” – nyilatkozta a volt válogatott labdarúgó.

 

Az UEFA Pro-licences edzőn és a klub részéről az eseményen résztvevőkön kívül vendégként jelen volt Eddy Boekamp, a Borussia Dortmund jelenlegi utánpótlás vezetője is. Így többek között fény derült arra is, hogy a BVB és az UDSE öt évre kötött együttműködési megállapodása milyen sportszakmai alapokon nyugszik.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy részesei lehetünk Európa egyik topcsapata utánpótlásképzési rendszerének. A Borussia Dortmund játékfilozófiája és utánpótlás-nevelési eredményei önmagukért beszélnek. Biztosak vagyunk abban, hogy ennek az együttműködésnek a kiteljesítésével tehetségeink további töretlen fejlődése is biztosított lesz” – nyilatkozta Lambert Zoltán, az egyesület elnöke.

Az UDSE-ről röviden:

Magyarország 2019-ben alapított labdarúgó utánpótlásnevelő-egyesülete, az UDSE a Bundesliga egyik topcsapata, a Borussia Dortmund szakmai támogatásával, a DFB, azaz a Német Labdarúgó Szövetség edzésmódszereit meghonosítva kíván felmenő rendszerben, a 10 és 18 év közötti magyar fiatalok képzésében maradandót alkotni. Tavaly az U-12-es és az U-13-as korosztályokban kezdődött meg a képzés Theo Schneider, UEFA Pro-licences sportigazgató és az edzői stáb vezetésével – hozzájuk a nyár folyamán újabb ismert szaktekintélyek csatlakoztak. Az előző szezonhoz hasonlóan az UDSE utánpótláscsapatai a 2020 őszi/2021 tavaszi évadban is részt vesznek a Magyar Labdarúgó Szövetség korosztályos bajnokságaiban."

Legfrissebb híreink