Megszólalt a Vidi Ivan Petrjak átigazolásáról - Bundesligában is megállnák a helyüket

És Marko Nikolics vezetőedző helyzetéről is.

Forrás:

Kovács Zoltánnal, a MOL Fehérvár FC sportigazgatójával készített terjedelmes interjút a Nemzeti Sport. :

A vaduzi búcsút követően felvetődött az edzőváltás lehetősége?
Egy jelentős klubnál, márpedig a „Vidi” ilyen, a folyamatokat kell vizsgálni. Ha baj van, egymás szemébe nézve kell megbeszélni, ki miben hibázott. Korábban is elmondtam már, Magyarországon a győzelemnek sok gazdája van, a vereségnek kevés, de embernek kell maradni a nehezebb pillanatokban is. Nálunk a siker ugyanúgy közös, mint a kudarc. Sohasem döntünk egy meccs alapján. Próbálunk az esküvő és a temetés között maradni, ahogyan nem ünneplünk túl egy sikert, egy vereség miatt sem akarjuk azonnal a fejét venni valakinek. Ez a csapat az elmúlt két évben Marko Nikolics vezetésével lett bajnok, Magyar Kupa-győztes, miközben az Európa-ligában bejutott a csoportkörbe. Az említett eredményekkel kivívott bizalmat az edző nem tudja egy mérkőzéssel lerombolni. A kiesés után őszinte kommunikáció zajlott köztünk, ma már tudjuk, miben kell előrelépnünk.

Mások mellett Ivan Petrjakkal bővült a fehérvári keret...
Ivan rövid idő alatt megmutatta, topkategóriás futballista, ráadásul remek karakter. Jelentős erősítés.

Az Üllői úton nem vették jó néven, hogy szerződtették, ennek hangot is adtak a vezetők. Az önök részéről viszont nem érkezett reagálás.
Arra, hogy különböző fórumokon mi látott napvilágot, nincs ráhatásunk. Mi pontosan tudjuk, mi és hogyan történt. A ferencvárosiak érzelmeit ellenben megértem, én sem örülnék, ha az egyik legjobb játékosunk a vetélytársunkhoz kerülne. Egyet azért ne felejtsünk el: mi nem a Fraditól szerződtettük Ivant, hanem a Sahtar Donecktől.

Az FTC azóta igazolt úgy játékost, hogy a megállapodásban rögzítette: nem mehet a „Vidibe”. Önök is írásba foglalják, hogy a IX. kerület „tiltott zóna”?
Nem.

Kovács kijelentette még, hogy nagy mozgás már nem várható a játékoskeretükben. Dolgoznak még szerződtetésen, mint ahogyan néhány játékosuk iránt van érdeklődés. Az interjúban azt is elmondta, hogy "Nyugodt szívvel kijelenthetem, van egy klub Magyarországon, amely a működése alapján a Bundesligában is megállná a helyét. Tiszta viszonyokat teremtettünk, a mögénk felsorakozó szponzorok a pénzükért cserébe eredményeket kapnak. A legnagyobb változás azonban az, hogy a MOL Fehérvár FC külföldi megítélése rendkívül pozitív lett az évek során."

Legfrissebb híreink