Megszólalt a saját szurkolói által kővel fejbe dobott Gyurcsó Ádám

Kórházi vizsgálatokról is mesélt.

Forrás:

Mint jeleztük, botrányosan ért véget a horvát Fradi-Újpest, mert a Hajduk-Dinamo rangadón, többek között, a hazai szurkolók 5 centis kővel fejbe dobták Gyurcsó Ádámot, a Hajduk magyar válogatottját (percekig ápolták, a bíró véget is vetett a meccsnek), de egy tűzoltó ujjperce is leszakadt, amikor a kezében felrobbant egy pirotechnikai eszköz.
 
A mérkőzésen ott volt a Nemzeti Sport munkatársa, Gyurcsó Ádám neki mesélt az átélt „élményeiről”:
 
„Nagy ütést éreztem – elevenítette fel a pillanatot. – Nem láttam, hogy mivel találtak fejbe, de nem öngyújtóval, mert az nem üt ekkorát. A többiek azt mondták, kődarab volt. Biztos vagyok benne, hogy nem én voltam a célpont. Már a bemelegítésnél láttam, hogy a játékvezetőket fütyülik, sértegetik, ez esetben is a partjelzőt célozták. Csak azt nem értem, hogy miért éppen olyankor, amikor áll a játék, és a mi csapatunkból is többen ott vannak a közelében. Amúgy sem normális persze, hogy a bírókat dobálják. Nehéz így játszani, ráadásul éppen támadásban voltunk, amikor elkezdődött a tüzezés.”
 
„Amikor először láttam játszani Gyurcsó Ádámot, azt mondtam, ő a Hajduk Split legtehetségesebb futballistája. Ő az egyetlen a csapatból, aki egy az egyben meg tudja verni az ellenfelét. Mindkét lábát használja, gyors, jól lő. Kedvelem a játékát.”
 
A magyar labdarúgót a 92. percben lecserélték. Este kivizsgálásra kórházba szállították, megröntgenezték.
 
„A meccs után még igencsak be volt dagadva, fájt is a fejem, egész este jegeltem, mostanra lejjebb ment a duzzanat – mutatta a játékos az ütés még mindig kissé kidomborodó nyomát. – A petárdázáshoz hozzá vagyunk szokva, nagyobb rangadókon három-öt percre mindig áll miatta a játék, de azért ez veszélyes szokás. Én még mindig jobban jártam szombaton, mint az a tűzoltó, akinek szombaton egy felrobbanó füstbomba leszakította az ujjpercét.”

Legfrissebb híreink