Megszólalt a Honvéd egyik hőse, hazaengedték a DAC sérültjét

Első góljáról nyilatkozott a Paks fiatal tehetsége.

Forrás: honvedfc.hu

DAC
Újra itthon! Sainey Njie a szerdai sérülését követően az első két éjszakát az érsekújvári, a harmadikat a dunaszerdahelyi kórházban töltötte, ma pedig hazaengedték, és otthon lábadozik tovább. A homlokcsontja eltört, a tervek szerint a jövő hét elején megműtik, majd kezdődhet a hosszú rehabilitáció. Gyors felépülést, Sainey!

HONVÉD
Nenad Lukic két góllal járult hozzá a Honvéd gyirmóti diadalához

Négy lőtt gól alatt a Honvéd, úgy tűnik, nem távozhat Gyirmótról. Kétszer léptek pályára eddig ugyanis a kispestiek bajnoki mérkőzésen a sárga-kék együttes otthonában: 2016-ban 4–0-s, míg szombat este 4–2-es győzelmet arattak a piros-feketék fehérek az OTP Bank Liga 7. fordulójában.

„Már a meccs elejétől kezdve jól játszottunk, támadtunk, irányítottuk a játékot – kezdte a visszatekintést az összecsapásra Nenad Lukic. – A legfontosabb pillanata a mérkőzésnek az volt, amikor az első gól után kiegyenlített a Gyirmót, mi azonban nem estünk össze, hanem lépünk előre még egyet és ugyanolyan, ha nem nagyobb intenzitással folytattuk a játékot. Meg is lett az eredménye, hamar megszereztük a második találatot, onnantól kezdve pedig a lefújásig előnyben maradtunk. Oké, az utolsó tizenöt percben kicsit olyan volt a játékunk, mintha már az öltözőben lennénk, de egy ilyen meccsen ez nem ördögtől való dolog, kétgólos előny birtokában voltunk, a következő meccseken törekednünk kell arra, hogy kilencven percen át nyújtsuk ugyanazt a szintet.“

A 29 esztendős támadó azonban így is leszögezte, maximálisan megérdemelte a csapat a három pontot a Gyirmót otthonában. Ehhez pedig szükség volt a nyáron a Topolyától érkező gólgyáros duplájára is, amelyet a pályán és a lelátón is örömünnep követett. Nem véletlenül, hiszen Lukic két találata a legjobb ritmusban érkezett: első gólja mindössze négy perccel követte Nagy Dominikét, majd a szünetről alig visszatérve, a 48. percben meglőtte a másodikat, esélyt sem adva ezzel a házigazdák esetleges feltámadásának.

„Nagyon boldog vagyok, hogy kétszer is sikerült betalálnom és nagyon bízom benne, hogy a jövőben ugyanígy tudom folytatni a gólszerzést és segíthetem vele a csapatot – árulta el az előző szezonban a szerb bajnokság gólkirályi címét elnyerő támadó. – Nagyszerű érzés volt, hogy ennyien elkísértek bennünket Gyirmótra, remek szurkolói vannak a klubnak. Két hónapja vagyok itt, óriási megtiszteltetés a számomra, hogy a Honvéd játékosa lehetek, az pedig, hogy a szurkolók állva tapsolnak a gólom után, elmondhatatlan érzés. Remélem, még sok ilyenben lesz részünk!“

A sikert pedig már a következő megméretés során szeretné megismételni Nenad Lukic, hiszen pénteken a Kisvárdát fogadja a Bozsik Arénában a Budapest Honvéd, ahol a támadó egyértelmű célja, hogy újabb három ponttal gazdagodjon a kispestiek gyűjteménye.

„Remek lehetőség előtt állunk, hogy a Kisvárda ellen szerezzünk egy újabb győzelmet hazai pályán és bebiztosítsuk vele a helyünket a tabellán – mondta Nenad Lukic. – Ha pénteken sikerül itthon tartanunk a három pontot, akkor bekerülhetnénk az első háromba, márpedig a Honvéd megérdemelné ezt, úgyhogy ez a cél lebeg most a szemünk előtt.“

PAKS
Fiatal tehetségünknek megérkezett az első találata a legjobbak között.  

A gyönyörű zalaegerszegi ötösünk sok szempontból nagyszerű gólokat hozott, ilyen a legutolsó is, melyet Szabó Bálint szerzett. Bálintnak ez volt az első NBI-es gólja, mely a tizedik első osztályú szereplésén jött el. U-válogatott játékosunk profi karrierje szépen épülni látszik, 2020 nyarán, egy OTP Bank Liga meccsel a háta mögött (2018-ban mindösszesen tizenhét percet játszott) érkezett hozzánk Székesfehérvárról, majd fél év kaposvári kölcsönjáték után csatlakozhatott a többiekhez öltözőnkben. Bognár György vezetőedzőnk azóta kilencszer dobta be a mély vízbe, mely alatt összesen háromszázhetvenöt percnél jár.  

„Ugyanazt kérem a fiataloktól, mint az idősektől. Vállalkozzanak, vállalják fel azt, hogy hibáznak. Ha valaki felvállalja a hibázás következményét, az azt jelenti, kezdeményez, tehát nem alibi a játék. Bátran játszanak tehát Ők is. Fiatalként szinte ugyanúgy kell a pályán játszani, mint az ifiben, csak koncentráltabban” - így trénerünk a zalai mérkőzésünket követően Szabó Bálint góljára reflektálva.  

„Fú, elég gyorsan történt minden” - ezek már Szabó szavai. „Pali (Szélpál Norbert - a szerk.) a szélen egy gyönyörű kötényt adott védőjének, majd visszapasszolt nekem, én pedig megpróbáltam áttenni a jobb lábamra, és lőni, sikerült. Nagy öröm fogott el és felszabadultam, igazán vártam már rá, most sikerült. Több mint valószínű, egy életre megjegyzem ezt a találatom. A jövőben is szeretnék minél többet játszani, és természetesen betalálni, vagy jó játékkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot” - nyilatkozta honlapunknak húszéves játékosunk. 
 
Apropó gólpassz! Mely szurkolónk ne emlékezne a tavalyi szezonból Bálint Székesfehérváron (2-2), vagy idehaza a Honvéd ellen (2-0) adott kiváló asszisztjára!?! Tehetségünk két gólpassza után, melyek szintén gyönyörűek és fontosak voltak, megjött tehát a várva várt gól is. 
 
Gratulálunk, Bálint! Így tovább!

Legfrissebb híreink