Megszakadt a DAC győzelmi sorozata, Orbán góllal tért vissza a kezdőbe

Sallaiék nagy pofonba szaladtak bele.

Forrás: dac1904.sk

Megszakadt a DAC győzelmi sorozata, Zsolnán szenvedte el a csapat az első vereségét. A meccsen rengeteg lehetőséget kihagyott a Dunaszerdahely, mely 4-1-es hazai győzelemmel végződött. A Zsolnának szinte az összes próbálkozásából gól lett az első félidőben, így nyolc mérkőzés után botlott a DAC.

A vezetőedzők így értékeltek a mérkőzés után:

Bernd Storck (DAC): „Gratulálok a Zsolnának. Nagyon fiatal, erős és motivált játékosai vannak. Láttam a Slovan elleni játékukat, és már ott is megmutatkoztak az erősségeik. Tudtuk, hogy jól fel kell készülnünk, de két hiba után két gyors gólt kaptunk. Az első félidőben megnyerték a párharcokat, és ezt ki is használták. A hazaiaknak ma remek napjuk volt, megérdemelten nyertek. A játék igazán jó volt, de nem veszíthetünk el egy meccset, melyen ilyen arányban tartjuk a labdát. A játékstílusunk ma kevés volt ahhoz, hogy akár csak egy pontot is szerezzünk. A labdatartás nem volt elég, a gólok száma döntött. Sajnos nem tudtunk többet kihozni ebből a meccsből.”

Pavol Staňo (Zsolna): „Gratulálok a csapatomnak a teljesítményhez. Motiváltak voltunk. A mi elképzelésünk szerint alakult a találkozó, a győzelmünkről az első félidő döntött. A másodikban tapasztalt csapat benyomását keltettük, és veszélyesek voltak az ellentámadásaink. A labda nélküli játékért elismerés jár a védenceimnek. Jó az út, amelyen járunk, nagyra értékelem a győzelmet. Bebizonyítottuk, hogy le tudjuk győzni azt a csapatot, amely a bajnokságban eddig még pontot sem vesztett. A DAC inspirált bennünket, és néhány elemet mi is szerettünk volna átmenteni az ő játékukból.”

A Bundesligában a Sallai Rolanddal a soraiban felálló Freiburgot 4-0-ra ütötte ki a Dortmund. A magyar válogatott focista 55 percet töltött a pályán.

Az RB Leipzig meccsén is ugyanilyen eredmény született, Gulácsiék 4-0-ra győztek le a Schalkét. Willi Orbán újra kezdőként kapott lehetőséget, ráadásul góllal hálálta meg a bizalmat az első félidő hosszabbításában.

Gyurcsó Ádám csapata a Hajduk Split kikapott a Gorica ellen 2-1-re. A magyar focista 73 percet töltött a pályán, ezalatt kiharcolt egy büntetőt.

Legfrissebb híreink