Megszakadt a DAC győzelmi sorozata

A szerencse sem állt mellettük.

Forrás: dac1904.sk

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - ŠKF SZERED 0:0

Fortuna Liga, 14. forduló, MOL Aréna, 2019.11.2., 17:00

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Ronan, Vida Máté (46. Oravec), Kalmár (K) - Divković (82. Taiwo), Ramirez, Vida Kristopher (72. Fábry)

Szered: Iliev - Dabó, Djiby Ba, Hučko (K), Slaninka - Metalsi (63. Adekuoroye), Rorič - Morong (86. Špehar), Pankaričan, Iván (77. Cleber) - Louka

Megszakadt a DAC győzelmi sorozata, gól nélküli döntetlent játszottak a Szereddel.

Semmi nem akart összejönni a mai napon a Dunaszerdahelynek. A játék képe alapján, főként a második játékrészt nézve, győzelmet érdemelt volna csapat, de a focit gólra játsszák. Veszélyes helyzetekből így sem volt hiány, Ronan és Vida Kristopher egy-egy kapufát lőttek, a többi próbálkozás a vendégkapus hárította. Ezzel a döntetlennel a győzelmi széria megszakadt ugyan, de a felvidéki alakulat 7 meccse veretlen, ha a szerdai kupameccset is beleszámoljuk.

A trénerek így nyilatkoztak a lefújást követően:

Peter Hyballa (DAC): „Az első félidőt nagyon elrontottuk. A másodikban már mi domináltunk. Jobban kitoltuk a játékot a szélekre, többet váltogattuk az oldalakat, rögzített szituációk után veszélyes helyzeteket teremtettünk. 40-45 percen keresztül jól játszottunk, de ez ma nem volt elég a sikerhez. Csalódott vagyok.”

Slavče Vojneski (Szered): „Két félidőre kell bontani az értékelést. Az első játékrészt taktikailag nagyon jól megoldottuk. Sok labdát szereztünk, és megpróbáltunk gyors ellentámadásokat indítani. Helyzeteket is kialakítottunk, de nem találtunk be. A térfélcserét követően az ellenfelünk már fölénk kerekedett. Vendéglátónk irányította a játékot, sok helyzetet kidolgozott, nekünk pedig nem sikerült ellentámadásba lendülnünk. A 0:0-ával elégedett vagyok, örülünk az egy pontnak.”

A DAC jelenleg a harmadik a bajnokságban, hat pont a hátránya az első Slovanhoz képest. A dobogó nem forog veszélyben, hiszen 9 pont az előnyük a 4. Ruzomberokkal szemben. Jövő héten ugyancsak hazai pályán lépnek majd pályára, a Trencsén látogat majd hozzájuk.

Legfrissebb híreink