Megsérült a felcsúti az első budafoki meccsén

Tegnap hosszabbítottak vele.

Forrás: budafokimte.hu

ÍME, A BUDAFOK KÖZLEMÉNYE ÉS A JÁTÉKOSSAL KÉSZÜLT INTERJÚ:

,,A BMTE színeiben bajnoki mérkőzésen pénteken, az MTK ellen bemutatkozott Huszti Andrással beszélgettünk.

BudafokiMTE.hu: Viseled még a pénteki csata nyomait a szemöldöködön?

Huszti András: Igen, még le van ragasztva, de jól vagyok, ez csak egy kis horzsolás. Egyetlen dolog járt a fejünkben a mérkőzés előtt: elvinni a három pontot az MTK otthonából. Boldogok vagyunk, hogy sikerült. Igazi csapatmunka volt. 

Először játszottál az élvonalban budafoki színekben, ráadásul kezdőként. Hogy érezted magad a pályán?

Bár viszonylag későn csatlakoztam a csapathoz, az elmúlt öt-hat hét elegendő volt arra, hogy megtanuljam, milyen alapelvek kapcsolódnak a posztomhoz és milyen feladataim vannak ebben a játékrendszerben. Ezek valamelyest különböznek attól, amit más kluboknál tapasztaltam, de mivel mindenkinek tisztázva van a pontos szerepköre, nem volt nehéz elsajátítani. Jó volt újra NB I-es mérkőzést játszani.

 

 

Az épp előtted futballozó Skribek Alennel nem csak csapattársak, jó barátok is vagytok. Segítség ez a pályán?

Mindenképp. Jól megértjük egymást, ennek pedig komoly jelentősége van, különösen a nehezebb időszakokban. Szerencsére pénteken ebből kevesebb volt, hiszen sokáig előnyben voltunk. De említhetem Vaszicsku Gergőt is, aki folyamatosan irányít belülről, mondja, merre helyezkedjek, mikor induljak. Ez nagy segítség. 

Szerinted milyen kép alakult ki rólunk az első fordulók alapján? 

Mindenkitől pozitív visszajelzéseket kapok. Meglepetéscsapatként tekintenek ránk. Korábbi csapattársaimtól és a barátaimtól is azt hallom, a Budafok jó benyomást tett rájuk.

Nektek, játékosoknak mit jelent az MTK elleni siker? A klub első idegenbeli győzelme az NB I-ben.

Óriási lökést kell adnia. Most már senki sem mondhatja, hogy a Kisvárda legyőzése vagy az Újpest elleni pontszerzés a véletlen műve volt. Pontokkal távoztunk a Hungária körútról is, ami komoly fegyvertény. Ezen az úton kell mennünk tovább."

Legfrissebb híreink