Megsemmisülés a Ferencvárosban: értékelt a DVTK mestere

Elképesztően fontos meccs vár a DVTK-ra.

Forrás:

Előbb Újpesten, majd a Ferencváros vendégeként semmisült meg az a DVTK, mely a fővárosi látogatásai előtt remekelt. A Budapestre utazások előtti 8 forduló eredményei alapján ugyanis a miskolciak vezették volna a bajnokságot. A legutóbbi két mérkőzésen viszont annyi gólt kapott Fernando Ferndández csapata, amennyit hét vagy nyolc találkozó alatt szoktak kapni a középcsapatok.
 
A Ferencváros elleni megsemmisülés után a spanyol szakvezető elmesélte, miért kaptak ennyi gólt a legényei a zöld-fehérektől, de nyilván nem tehette meg, hogy két ekkora zakó után nem tesz említést a múlt heti találkozóról sem.
 
„Egy 7-0-ra elvesztett mérkőzés után nehéz megszólalni. Az első félidő szorosan indult a szünetben mégis 3-0-ra vezetett az ellenfél, ez mégis jobban nézett ki, mint a mérkőzés egésze. Rengeteg párharcra, egy az egy elleni küzdelemre készültünk, így is megtörtént, azonban sok gyermeteg hibát követtünk el, nem lehetett más a vége. Tizenkét gólt kaptunk az elmúlt két mérkőzésen, ami nagyon sok a mi helyzetünkben, csalódott vagyok, hogy így ért véget a nagyszerű sorozatunk.” 
 
A vidéki gárdáknak mindig külön pikantéria, főleg a szurkolóiknak, a nagy múltú, fővárosi csapatok elleni fellépés, az ezeken a mérkőzéseken elért eredmények és a mutatott játék jobban megmarad az emlékezetekben. Ez a két zakó meg pláne, hogy nem fog csak kitörlődni az emlékképekből, annak ellenére, hogy a legszívesebben minden miskolci meg nem történté tenné az Újpest és még inkább az FTC elleni elképesztő zakót.
 
Pláne olyan szituációban, amikor az NB I-ben történő megkapaszkodás a cél.
 

„Nehéz helyzetben vagyunk, kétszer egymás után nem lehet véletlen ilyen vereséget szenvedni, mégis bízom benne, hogy nem ez a csapat igazi arca. Hibákat követtünk el, de meg kell szakítani ezt a szériát, még jobban kell dolgozunk, hogy újra visszatérjünk a sikeres útra, mint amikor mindenki pozitívan beszélt rólunk. Továbbra sem feledjük, hogy a bennmaradás a célunk, és mindent megteszünk érte.”
 
A DVTK-ra elképesztően fontos mérkőzés vár alapból a következő fordulóban. Feledtetni talán soha nem tudja majd a drukkereivel ezt a két zakót, talán csak akkor, ha végül kiharcolja az élvonalban maradást.
 
Ennek a célnak az eléréséhez elképesztően fontos lesz a következő forduló, amikor a szintén a bentmaradásért harcoló Puskás Akadémia látogat Miskolcra.
 
Két ilyen vereség, két ilyen mutatott játék után mindenképpen győznie kellene a Fernando-csapatnak, ám egyáltalán nem biztos, hogy a győzelmi kényszer jót tesz majd a romokban heverő miskolci lelkeknek...

Legfrissebb híreink