Megműtötték a Honvéd kapusát

Még a kupadöntő hetében sérült meg.

Forrás:

ÍME, A HONVÉD BEJELENTÉSE:

"Megoperálták Horváth Andrást

Még májusban, a Magyar Kupa-döntő hetében sérült meg Horváth András, így kapusunk hiába remekelt a kupamenetelés során, a fináléban csak a lelátón foglalhatott helyet, s bár akkor úgy tűnt, hogy hamarosan visszatérhet, a felépülés sokkal hosszabbra nyúlt, mint ahogyan azt akkor reméltük, terveztük.

„A bokaszalagok annyira megnyúltak, hogy instabillá vált a bokám és az ínszalag is sérült, ezért a kapusmozgások során folyamatosan szúró fájdalmat éreztem – kezdte Horváth András. – Hosszas gyógytorna várt rám a szezon kezdetén, majd Lefkovits Robi sérülésekor úgy döntöttünk, hogy injekciót kapok, így edzek és védek, nem voltam teljesen egészséges, viszont az injekciónak köszönhetően nem éreztem fájdalmat. Sajnos azonban hosszú távon ez sem volt jó megoldás, a különböző kezelések nem segítettek, így az orvosokkal és az egészségügyi stábunkkal, a klubvezetéssel együtt végül a műtét mellett voksoltunk.”

A 31 esztendős kapusnál szalagplasztikát végeztek, kitisztították a boka környékét, eltávolították a levált porcdarabokat, s az orvosok szerint jól sikerült a beavatkozás. Horváth Andrásnak több mint két hétig fekvőgipszet kell viselnie, majd három hétig járógipszet, és azután kezdheti el a gyógytornát.

Legfrissebb híreink