Megmenekültek Dárdaiék: az edzőt a jövőjéről kérdezték - reakciók

Viccesen reagált a felvetésre.

Forrás: herthabsc.de

Hétfő este már jeleztük, hogy a Hertha 2-0-ra nyert a Hamburg otthonában, így a következő idényben is a Bundesligában szerepelhet. A berliniek már a 4. percben megszerezték a vezetést Boyata góljával, aztán a végeredményt Plattenhardt állította be a 63. minutumban. A párharc első meccsét a Hamburg nyerte meg 1-0-ra.

A lefújás után a Hertha részéről többen is nyilatkoztak, ezeket gyűjtöttük össze a cikkünkben.

Prince Boateng: "Egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, büszke vagyok a srácokra. Nagyon akartuk ezt a bennmaradást, ezt megmutattuk az első perctől. Nem adtuk fel a harcot, megmutattuk, mekkora szívünk van. Akikről azt mondják, hogy halottak, sokáig élnek. Három-négy nap kell nekem a pihenésre és az ünneplésre. Sokat tanulhatunk ebből az idényből."

Dedryck Boyata: "Nagyon fontos volt, hogy korán megszereztük a vezetést, ezzel nyomást helyeztünk az ellenfélre. A szurkolóink nagyszerűek voltak, már az elejétől sokat segítettek nekünk a buzdításukkal. Nagyon boldog vagyok."

Felix Magath (vezetőedző): "Mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott. Nyilván örülök, hogy kiharcoltuk a bennmaradást, de fáj a szívem a Hamburg miatt. Talán pályafutásom legnehezebb kihívása volt ez a szezon. A jövőmről még nem igazán tudok konkrétumot mondani. Az biztos, hogy most megyek haza fát vágni." 

Fredi Bobic (sportigazgató): "Egy hatalmas kő esett le a szívemről. Az első perctől nagyszerű teljesítményt nyújtottak a srácok, alig hibáztak ezen a mérkőzésen. Ebben a szezonban meglegyintett minket a kiesés szele, ezt az érzést nem akarjuk átélni újra. Keményen kell dolgoznunk, hogy elkerüljük ezt a szituációt."

Hamburger SV-Hertha BSC 0–2 (0–1)
HSV: Fernandes – Heyer (Gyamerah, 82.), Vuskovic, Schonlau, Muheim – Reis, Meffert, Rohr (Vagnoman, 58.) – Jatta (Kaufmann, 75.), Glatzel, Kittel. Vezetőedző: Tim Walter
Hertha: Christensen – Pekarik, Boyata, Kempf, Plattenhardt (Bjorkan, 82.) – Serdar (Stark, 86.), Ascacíbar, Tousart, Boateng (Darida, 90.) – Belfodil (Maolida, 82.), Jovetic. Vezetőedző: Felix Magath
gólszerző: Boyata (4.), Plattenhardt (63.)
kiállítva: Tousart (90+6.)

Legfrissebb híreink