Megköszönte a Puskás edzője

Újpest: holnap új nap jön.

Forrás: pfla.hu

Mint arról beszámoltunk, az NB I 14. fordulójának péntek esti nyitómeccsén a Puskás Akadémia 2-1-re nyert Újpesten. A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Predrag Rogan (Újpest): "Úgy ítélem meg, hogy mindkét csapat szempontjából jó mérkőzést játszottunk ma. Sajnos azonban számunkra ez keserűen végződött, elvesztettük a mai találkozót. Pontokért játszunk, de ma nemhogy 3, hanem 1 pontot sem sikerült itthon tartanunk. Amivel elégedett vagyok, az a csapatszellem, ahogy a futballistáim a pályán viselkedtek, ahogy látszódott a küzdeni akarás, a megfelelő hozzáállás. De ez önmagában még nem volt elég ahhoz, hogy döntetlenre hozzuk le ezt a meccset. Szeretnék gratulálni a Puskás Akadémiának a győzelemhez, a magunk részéről pedig továbbra is arra kell koncentrálni, hogy holnap új nap jön. Javítanunk kell a hibákat és tanulni az eddigiekből. Két nagyon könnyű gólt kaptunk, könnyelműen eladott labdákból, fiatal játékosok értékesítették ezeket a helyzeteket. A második félidőt sokkal lendületesebben kezdtük, Simon Krisztiánnak rögtön volt két ígéretes helyzete is. A szögletből bekapott második gól után már nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe, hiába próbáltunk. Minden erőfeszítésünk ellenére ez nem volt elég ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el.”

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Az első félidőben egy átlagos mérkőzést láttam mindkét oldalról. Sokkal jobban kezdtük a második félidőt mozgásban, éreztük, hogy az Újpest kondícióban kicsit leállt, lelassult és kihasználtuk ezt a lehetőséget - főleg gólhelyzetekkel, nagyon sok helyzetet kidolgoztunk a végére. Két gólt rúgtunk a második félidőben, megérdemelten. Volt még több helyzetünk, főleg Antonio Mance személyében, aki hogyha jobban megoldotta volna a helyzeteket, gólpasszokat esetleg, akkor nagyobb különbséggel is tudtunk volna nyerni. 2-0-nál csináltunk egy hibát, hagytuk az ellenfelet visszajönni a mérkőzésbe, de megérdemelten nyertünk. Köszönöm a csapatnak a játékot, főleg a második félidőt. Az első félidővel nem voltam megelégedve, nagyon pontatlan foci volt. Több játékot, több mozgás, több lelket tettünk a második félidőbe, ez hozta a gyümölcsét a gólok személyében. Ekkor már éreztem azt a kvalitást, amit a csapat képviselni tud."


ELŐZMÉNYEK
 

Újpest-Puskás Akadémia 1-2 (0-0)

A 14. forduló első meccsén az Újpest a Puskás Akadémiát látta vendégül. A felcsútiak a válogatott szünet előtt 5-2-es vereségbe futottak bele Pakson, és a jelek szerint ez a pofon jót tett nekik. A paksi fiaskó után már négy meccse veretlen Hornyák Zsolt legénysége, amely az Újpest otthonában is három pontot szerzett a 2-1-es győzelmének köszönhetően. A Fejér megyeiek jelenleg a második helyen állnak a táblázaton. Az újpestiek október 17-e óta nem tudnak diadalmaskodni a bajnokságban. Tallo, aki a Budafok elleni meccsen sérülés miatt nem került be a keretbe, ezúttal kezdett, de nem tudott gólt szerezni. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: PAULJEVICS MENTÉSE

Már a tizenhetedik percben hátrányba kerülhetett volna az Újpest, ám ekkor a gólvonal közelében Pauljevics egy fontos mentést mutatott be.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: JOSIP KNEZEVIC

A Puskás Akadémia rutinos horvát légiósa a második gólból főszerepet vállalt, és emellett is aktívan futballozott. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

56. perc: Egy balról érkező beadás után Banai először nagyot védett, de a kipattanót Mance pofozta a kapuba (0-1).

71. perc: Knezevic szöglete után Plsek fejese kötött ki az újpesti kapuban (0-2).

75. perc: Beridze tekerte középre a labdát, ezt követően Onovo a felcsúti kapu jobb oldalába fejelt (1-2).

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az Újpest kedden Kisvárdán vendégeskedik, míg a Puskás Akadémiára a MOL Fehérvár elleni megyei rangadó vár ugyanazon a napon. 

JEGYZŐKÖNYV:

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.:
Zierkelbach
gólszerzők: Onovo (75.), illetve Mance (53.), Plsek (71.)
sárga lap: Beridze (73.), illetve Szolnoki (64.), Plsek (74.)
Újpest: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Baosic, Antonov - Csongvai (Szakály P., 86.), Mitrovic (Perosevic, 74.) -  Simon (Bacsa, 86.), Onovo, Beridze - Tallo
Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Spandler, Nagy Zs. - Plsek - Slagveer, Baluta (Urblik, 80.), Knezevic (Nunes, 89.), Kiss T. - Mance (Vanecek, 90.)

A tabella a linkre kattintva érhető el
 

Legfrissebb híreink