Megkezdődnek a Magyar Kupa mérkőzései az NB I-esek számára is - előzetes

Két csapat kupameccs helyett bajnokit játszik

Forrás: MLSZ

Megkezdődnek a Magyar Kupa küzdelmei az NB I-es klubok számára is, a mérkőzések javarészt szombaton kerülnek megrendezésre, de egy csapat csak vasárnap fog pályára lépni.

Délelőtt kezdődő találkozón lép pályára a Mol Fehérvár FC az Eger SE vendégeként. Az Eger jelenleg az NB III Keleti csoportjának a 12. helyét foglalja el 6 ponttal, két győzelmet arattak és 5 vereséget szenvedtek el idén. Érdre látogat a DVTK,  NB III Nyugati csoport egyik legegységesebb csapata 4 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel, 14 szerzett ponttal a második helyet birtokolja a tabellán. Putnokon vendégeskedik a Paks, a putnokiak idén még nem örülhettek győzelemnek, a 4 döntetlennel szerzett 4 pontjuk, pedig csak az utolsó előtti helyre volt elég az NB III Keleti csoportjában.

A Budapest Honvád a Dunaharaszti vendége lesz, a hazaiak még nyeretlenek az idén, csupán két döntetlent értek el az idei pontvadászatban, ezzel sereghajtók az NB III középcsoportjában. A DVSC Sárvárra látogat, akik idén még csak egyszer nyertek és a mellé, döntetlenekből összegyűjtött 4 pont a Nyugati csoport 12. helyére elég a jelen állás szerint. A Tolna megyei I. osztályban szereplő Bonyhád VLC lesz az ellenfele a Puskás akadémiának, míg a Kaposvári Rákóczi a Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő Soltvadkert TE vendége lesz.

Két nagy fürdőváros is összecsap a szombati játéknapon, a Mezőkövesd a Hévíz SK-hoz látogat, akik nyeretlenül állnak az NB III Nyugati csoport utolsó helyén. Az újpestiek Hatvanba utaznak, akik jelenleg az NB III Keleti csoportjában a 11. helyet birtokolják, a két győzelemből származó 6 ponttal.

Vasárnap a Kisvárda is pályára lép, méghozzá a Pest megyei első osztályban szereplő Pilisi SK vendégeként.

A Zalaegerszeg és a Ferencváros nem játszik kupameccset, helyette a második fordulóban elmaradt mérkőzésüket pótolják.

Szombat:
11.45: Eger SE (NB III)–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
15.00: Érdi VSE (NB III)–Diósgyőri VTK
15.00: Putnok FC (NB III)–Paksi FC
15.00: Dunaharaszti MTK (NB III)–Budapest Honvéd
15.00: Sárvár FC (NB III)–Debreceni VSC
15.00: Bonyhád VLC (Tolna megyei I.)–Puskás Akadémia FC
15.00: Hévíz SK (NB III)–Mezőkövesd Zsóry FC
15.00: FC Hatvan (NB III)–Újpest FC
15.00: Soltvadkerti TE (Bács-Kiskun megyei I.)–Kaposvári Rákóczi FC

Vasárnap:
Magyar Kupa:

15.00: Pilisi LK (Pest megyei I.)–Kisvárda
NB I 2. FORDULÓ (ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS):
17.00: Zalaegerszegi TE FC–Ferencváros

Legfrissebb híreink