Megható ünnep után: tovább erősítene a Budafok

Stratégia megállapodást követően épül tovább a sporttelep.

Forrás: Erdős Géza/sport365.hu

Pénteken tartotta meg évadzáró bankettjét a Budafok. A BMTE valamennyi tagjának volt oka az ünneplésre, hiszen a gárda kiharcolta azt, hogy az élvonalban folytathassa a szereplését. Ennek a sikernek egyébként a Vasas hívei nem örülnek a leginkább, akik úgy vannak vele, a tavasszal szárnyaló piros-kékek érdemelték volna meg a feljutást.

A Budafok viszont az ősszel is remekelt a Vasassal ellentétben, az angyalföldieket is legyőzte, a bajnokságot is sokszor vezette, így teljesen megérdemelt a sikere. A Budafok 74 év után szerepel ismét az élvonalban majd.

Pénteken, a Városházán gyűltek össze a felek, ahol egyébként egy stratégiai megállapodás aláírására is sor került a klub vezetői és az önkormányzat között, mert a felek még szorosabbra fűzik az együttműködésüket. Az aláíró felek Karsay Ferenc polgármester (aki beszédében nagyon méltatta a megállapodást), valamint az MLSZ korábbi elnöke, dr Bozóky Imre voltak, aki a BMTE jogi képviselője.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának a tagja szerint a kitartás volt a Budafok feljutásának a legfontosabb kulcsa, majd bejelentette, hogy a feljutók önkormányzati támogatásokban részesülnek. Arról is beszélt, hogy sokan lenézik a csapatukat, legyintenek, minek még egy pesti csapat az élvonalba, mire ő azt mondta, Budának nincs élvonalbeli csapata, és emlékeztetett rá, hogy amikor a III. Kerület a kilencvenes évek végén az élvonalban szerepelt, akkor sokan jártak a meccseikre. Az nb1.hu utánanézett, átlagban nagyjából 6500-an...

Bélteky Róbert, a Budafok Ausztráliában élő tulajdonosa nem tudott jelen lenni az eseményen, levélben üzent a jelenlévőknek, ismét megismételve, azt a fő motívumot, amit a feljutás másnapján az nb1.hu-nak és a sport365-hu-nak közösen adott nyilatkozatában is kijelentett, hogy maga a csoda az NB I-be kerülés, amit annak köszönhetnek, hogy hittek a feljutásban.

EXKLUZÍV INTERJÚ: az NB I-ben játszana a Vasassal a Budafok tulajdonosa - NB1.hu

 

A Törley jóvoltából egyébként ajándék pezsgőket is átvehettek a felek, majd átadásra kerültek az emlékérmek.

Az emelkedett, sportbaráti hangulatú ünnepségen ott volt Prukner László, aki az NB III-ból felvitte az NB II-be a Budafokot és a Videoton legyőzésével a Magyar Kupa elődöntőjébe juttatta a piros-feketéket, de a korábbi szakvezetők közül Tóth Bálint és Dajka László is emelte az összejövetel fényét (Gálhidi György neve is említésre került), s természetesen az élvonalba kerülés kovácsa, Csizmadia Csaba, a jelenlegi vezetőedző is.

Csizmadia az nb1.hu-nak elmondta, pénteken volt az utolsó edzésük, utána egy hét szabadságot kapnak a játékosok, amikor pihenhetnek, majd utána két hétig egyéni edzésterv szerint készülnek, majd ismét jöhetnek a közös foglalkozások.

Lőrinczy Attilát már leigazolta a Soroksártól a Budafok, de Csizmadia elmondta, két szélső hátvédre, egy középpályásra, támadóra és egy szélsőre még szüksége lenne, a tárgyalások folyamatosan zajlanak.

Budafokon egyébként a bajnoki rajtig elkészül egy új, minden NB I-es igényt kielégítő öltöző is, valamint a klubház felőli oldalon egy új lelátórész is, így 2500-an tudnak majd kényelmesen szurkolni a küzdő feleknek.

Budafokon mindenki arra készül, hogy a gárda nem átszálló jegyet vesz az élvonalba.

A beszámoló elején jeleztük, sportbaráti volt a hangulat, és már arról is többször írtunk, hogy a Budafok sikerének a titka a remek közösség. Ezt bizonyítja, hogy az emlékérmekből nemcsak a vezetők, edzők és a játékosok kaptak, hanem a pályamunkástól kezdve a takarítóig mindenki, hiszen ők is kellettek ahhoz, hogy a BMTE 74 év után ismét az NB I-ben szerepelhessen.

FOTÓK: ERDŐS GÉZA SPORT365.HU

FRISSÍTÉS:

20.19:

Budafok: öt távozó - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink