Megható szavak a lengyel B-közép tagjától a magyaroknak

Lengyelország – „Amikor a magyarok ellen játszunk, az nekünk ünnepnap.”

Forrás:

Mint jeleztük, U21-es válogatottunk 1-1-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen a lengyel válogatottal, Lublinban. Ahogyan azt is, hogy a találkozóra majdnem tízezren voltak kíváncsiak, és a lefújás után a lengyelek mindkét gárdát ünnepelték.

 

U21-es válogatottunk lenyűgöző fogadtatásban részesült Lengyelországban: az egész stadion megtapsolta a magyar himnuszt, a lefújást követően a két csapatot együtt éltette a B-közép, amely meccs közben többször is Ria, ria, Hungária! rigmussal éltette a mieinket. A buzdítás nem volt előre megtervezve, a Lublin Arénában improvizáltak a szurkolók. 

 

 

 

– Amikor a magyarok ellen játszunk, az nekünk ünnepnap. »Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki«, vagyis lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát. Mindenki ismeri a mondást, de mi tényleg komolyan is vesszük. A magyarok buzdítását nem találtuk ki előre, a helyszínen jött az ötlet, improvizáltunk – mesélte az mlsz-hu-nak a drukkolás hátteréről Mateusz, a B-közép tagja.

 

– Alapvetően a városi klubnak, a Motor Lublinnak szurkolunk. Most csak a negyedik osztályban játszik a csapat, de ez minket a szurkolás szempontjából egyáltalán nem zavar. Nem tartjuk magunkat ultráknak, de imádunk meccsre járni, a válogatottat is követjük. Amikor megtudtuk, hogy jön a magyar U21-es válogatott, nem volt kérdés, hogy kint leszünk a stadionban. A lengyel csapat után nekünk a magyar az első, az Eb-n is minden meccsüket követtünk, óriási élmény volt nagy tornán látni mindkét országot. És ami a legszebb: egyikünk sem kapott ki a végső győztes Portugáloktól! – hangsúlyozta Mateusz, akinek feltett szándéka, hogy a közeljövőben Budapesten is megnézze a magyar válogatottat.

 

– Remélem, Oroszországban is találkozunk! – üzente a magyaroknak.

Legfrissebb híreink