Megharcolna a helyéért a Fradi reménysége – Interjú

Budapest – Gera Zoltán és Leandro gyakran ad tanácsot.

Forrás:

Alig egy éve csatlakozott a Ferencváros felnőtt keretéhez a még mindig csak 19 éves Csernik Kornél, aki egy-egy mérkőzésen már a legutóbbi idényben is szóhoz jutott, legutóbb, Debrecenben pedig kezdőként küldte pályára Thomas Doll. A több pozícióban is bevethető támadó középpályás azt mondta, mentálisan sokat fejlődött az utóbbi egy esztendőben, ám egyelőre nem foglalkoztatja a Fradin túli karrier.

 

Thomas Doll finoman fogalmazva sem volt elégedett a legutóbbi bajnokin nyújtott játékkal…

Másnap belenéztünk a meccsbe, de mindenki inkább gyorsan el akarta felejteni, le akartuk zárni. Már a következő mérkőzésre koncentrálunk – mondta az nb1.hu-nak nyilatkozó Csernik csütörtökön, az FTC szokásos sajtóóráján.

 

Mire jutottak, miben volt kevesebb Debrecenben a Ferencváros?

Nagyon sok eladott labdánk volt. Védekezésben szerintem rendben voltunk, amikor kompaktak voltunk, viszont amikor kinyíltunk és eladtuk a labdát, sokszor csak loholtunk vissza. Egyébként nem éreztem úgy, hogy veszélyes lett volna a Debrecen, bár sajnos kétségtelen, hogy csalódást okoztunk.

 

Ön viszont aligha csalódott, hiszen két Európa–liga-selejtező és egy bajnoki mérkőzés után növelni tudta a nyári mérkőzéseinek a számát, vasárnap ráadásul kezdett.

Állóképesség tekintetében úgy érzem, rendben vagyok, s persze élvezem, hogy többször is lehetőséget kaptam az utóbbi hetekben. Az Európa-ligában a balbekk posztján szerepeltem (a Midtjylland elleni visszavágón – a szerk.), azzal a teljesítménnyel nem vagyok elégedett. Az utóbbi két meccsen mutatott játékommal szintén nem lehetek teljesen elégedett.

 

Mikor lenne elégedett?

Szeretnék sokkal többször a labdához kerülni, többet játékban lenni.

 

Egy éve és egy hónapja, a 18 évesek „szeppentségével” csatlakozott a Ferencváros felnőtt keretéhez. Az a megilletődöttség már a múlté?

Néha eszembe jut egy-egy pillanatra, de már túl vagyok azon a fázison, hogy egy ilyen nagy csapatban olyan társak mellett játszhatok, mint akár Gera Zoltán, Hajnal Tamás vagy Leandro. Nyerni akarok, szeretném kivívni a helyemet a csapatban, én akarok játszani akkor is, ha tudom, hogy a posztomon több olyan rivális van, aki jóval rutinosabb. Ebben sokat változtam az utóbbi időkben.

 

Továbbra is Gera Zoltáné mellett van az öltözőszekrénye?

Igen.

 

Gyakran kér tanácsot az idősebb, rutinosabb csapattársaktól, esetleg mondják ők maguktól is?

Zoli (Gera – a szerk.) és a Leandro például a Debrecen-meccs után is mondott nekem néhány hasznos gondolatot, hogy szerintük mivel lehetnék hasznosabb tagja a csapatnak, az ilyesmi rendszeres. Igyekszem ezeket megfogadni. 

 

Miben vár többet magától?

Az utóbbi egy évben nagyon sok újat tanultam. Átlendültem különböző akadályokon, most pedig szeretném kiküszöbölni a hibákat a játékomból.

 

Korábban Lisztes Krisztián úgy nyilatkozott, hogy akár ön is befuthatja azt az utat, amit Nagy Ádám. Foglalkoztatja már a Fradi túli jövője?

Abszolút nem foglalkozom a jövővel, most a Fradiban kell megmutatnom magam, ez az első lépcső. Egyelőre annak is örülök, hogy szinte két teljes meccset végigjátszottam, az pedig majd elválik, hogy később tudok-e magasabb szintre jutni.

 

Mit gondol, szombaton, a Paks ellen újra a kezdőcsapatban szerepelhet?

Ezt egyelőre nem tudhatom. Örülnék, ha újra kezdhetnék, a magam részéről mindent megteszek azért, hogy pályára léphessek szombaton.

 

Hatos Szabolcs

 

Csak azok mehetnek a Vidi-meccsre, akik voltak idegenben EL-meccsen - NB1.hu

Eldőlt, mennyien lehetnek Belgrádban.

 

Legfrissebb híreink