Megállíthatatlan DAC: Kalmár volt a különbség – VIDEÓ, REAKCIÓK

Az ellenfél edzője is áradozott a karmesterről.

Forrás:

Hatalmas, történelmi sikert ért el csütörtökön a DAC azzal, hogy a cseh Jablonec kiejtésével bejutott az Európa-Liga selejtezőjének a 3. körébe, ahol majd LASK Linz lesz az ellenfele. Az osztrákok elleni megmérettetés előtt azonban tegnap még bajnokija volt Bernd Storck csapatának, méghozzá a Szenice ellen.

És a Dunaszerdahely, újabb győzelmével, a bajnokságban is megállíthatatlan maradt, mert Kalmár Zsolt hathatós közreműködésével (2 gól és 1 gólpassz), 4-2-re győzni tudott idegenben. Teljesítményét a hazaiak mestere is elismerte a találkozó után adott nyilatkozatában.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Anton Šoltis (Szenice): „A mi részünkről azt hiszem, jó meccset játszottunk, az viszont látható volt, hogy minden poszton mekkora a különbség a két csapat között. Az első 20-25 percben teljesítettük az elvárásokat. Nem nyílhat ki teljesen a védelmünk egy olyan csapat ellen, minit a DAC. A támadásainkat sajnos nem tudtuk befejezni. Az egyenlítés után egy szerencsésen megpattant találattal jutottak ismét előnyhöz a vendégek, majd jött Divković szép gólja. A különbséget ma igazából Kalmár jelentette, aki a pálya teljes egészét befutotta, és mindenhol ott volt. A csapatom ma láthatta, hogy hol tart a DAC, és hol tartunk mi.”

Bernd Storck (DAC): „Gratulálok a csapatomnak. A csütörtöki 120 perces játék után nem volt könnyű a mérkőzés. Az első félidőben fölényben játszottunk, domináltunk, de kevés helyzetünk volt. A hazaiak jól szervezték meg a védelmüket. Az egyenlítő gól előtt pedig dekoncentráltak voltunk. Nem is volt jó a hangulat az öltözőben, de mondtam a srácoknak, hogy mennünk kell tovább, és folytanunk kell a játékunkat. Ők pedig azzal a hittel futottak ki a pályára, hogy újabb gólokat szereznek. Nagyon örülök a győzelemnek. Nem akartam változtatni a csapaton, csupán Müller helyettesítését kellett megoldani Beskorovainyi beállításával. A nyári felkészülés alatt nagyon jó fizikai alapokat szereztünk. A fiúk tudják, mit kell tenniük, és három nap után is képesek ugyanazt a játékot produkálni. Nem nevezném ezt a meccset főpróbának az Európa-ligás találkozó előtt. Egyszerűen csak megyünk tovább a győzelemért, és bízunk magunkban. Arra tanítom a játékosaimat, hogy mindig gondolkodjanak pozitívan. Persze, akadhatnak hibák, de lényeg, hogy a fejekben rend legyen.”

A szlovák bajnokságot a DAC vezeti, hétből mérkőzésből hét győzelemmel, ami 21 pontot jelent, a második az örök rivális Slovan 13 ponttal, a pozsonyiak eddig hat meccsen léptek pályára.

FK SZENICE - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 2:4 (1:1)
Fortuna Liga, 7. forduló, Štadión FK Senica
Játékvezetők:
Očenáš - Hrčka, Ferenc
Góllövők: 44., 72. Malec, ill., 21., 60. Kalmár, 64. Divković, 76. Ramirez
Nézőszám: 1000
Piros lap: 79. Nemec 
DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis (90. Malý) - Fábry, Schäfer, Balić (81. Bednár) - Divković (67. Nicolaescu), Ramirez, Kalmár (K) (90. Njie)
Szenice: Fryšták - Kopečný, Carrillo, Nemec, Šimčák - Addo (69. Gallovič) - Duda (80. Totka), Piroska (K) (83. Šalata) - Košťál (69. Marie), Malec, Moses

STATISZTIKA
Labdatartás: 35% : 65%
Lövések: kapura: 2:12 mellé: 3:3
Szabadrúgás: 14:13
Szöglet: 4:4
Les: 1:3

Legfrissebb híreink