Márton és a bírói hiba, Rebrov és a hiány; Feczkó egy mackó? - reakciók

Carrillo tudta, hogy nyerni fognak; Vignjevic szerint erőltették a játékot.

Forrás: fradi.hu

Megrendezték az NB I 24. fordulóját. Korábban már beszámoltunk élő közvetítésünkben, összefoglalóinkban, az érdekesebb gólvideókban a történésekről, most lássuk, hogyan értékelték az edzők a mérkőzéseket.

Harmadik dobogóst győzheti le a ZTE, rangadó Fejér megyében - gólok története a szombati meccsekről - NB1.hu

 

DVSC-Kisvárda 1-0
 

Vitelki Zoltán (DVSC): "A legfontosabb az volt a múlt héten, hogy mentálisan felkészítsük a játékosokat a mérkőzésre, hiszen három vereség után volt a csapat. Tudta mindenki, hogy ezt a meccset bármilyen játékkal, bármilyen áron le kell hozni. Az első félidőben kicsit lassabb volt a játék, jókor rúgtuk a gólt, utána stabilan védekeztünk, és az ellenfélnek nem volt komolyabb helyzete. Stabilan tudott játszani a csapat." (haon.hu)

Bódog Tamás (Kisvárda): "Összképében nézve megérdemelten nyerte a mérkőzést a Debrecen. Az első félidőben passzívak voltunk és rossz döntéseket hoztunk. A második félidőben nem jutottunk azokhoz a helyzetekhez, amikből gólt tudtunk volna rúgni. A második félidő elején kaptunk egy gólt, utána felpörögtek az események, ezt követően élvezhetőbb volt a játék." (haon.hu)

1-0-ról 1-4-es Vidi-parádé Felcsúton; óriási bajban a Kaposvár - beszámoló - NB1.hu

 

DVTK-Újpest 2-1
 

Feczkó Tamás (DVTK): "Több mint nyolcezren jöttek el, ilyenkor az a minimum, hogy megköszönjük a szurkolást. Egy nagyon jól játszó Újpestet győztünk le igazán közönségszórakoztató mérkőzésen, hiszen mind a két csapat támadni, és győzni akart. Minden elismerésem az Újpesté, hogy ilyen nehéz helyzetben ilyen jól összeszedték magukat. Nagyon szeretem a játékosaimat, mert amikor kell, akkor focizunk, amikor kell, akkor küzdünk, a 90 perc során mind a kettőre szükség van. Ma bebizonyítottuk, hogy tudjuk ezt és azt is. 2-0 után lehetőségünk lett volna lezárni a mérkőzést, de így is boldogok vagyunk, hogy sikerült megszerezni a három pontot. A szünetben ketten is jelezték, hogy nincsenek jól, Mirko edzést is hagyott ki gyomorpanaszok miatt. Annyit kértünk tőle, hogy addig maradjon a pályán, amíg Haris be tud állni. Vági András olyan rúgást kapott, ami miatt tartalékolni kellett az utolsó cserével. Rui Pedro a többiekhez hasonlóan jól játszott, de kifutotta magát. Ez a cél, 70 percen keresztül megcsinálta, amit kértünk tőle Hálás vagyok a szurkolóknak, mert még sosem köszöntöttek fel ennyien, több mint nyolcezren. De a "Feczkó-mackó" kifejezés rávilágított arra, hogy többet kell futnom a fiúkkal, vagy nélkülük." (dvtk.eu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): "Ezt a mérkőzést is úgy kezdtük, hogy gyakorlatilag az első percekben, ellenfelünk első támadásából gólt kaptunk, ez a találat egyfajta ajándéknak minősíthető, amit a Diósgyőrnek adtunk. Tekintettel arra a szituációra, amelyben jelenleg vagyunk, ez nagyon megnehezítette a dolgunkat. Mindaz, amit korábban beszéltünk a játékosokkal, a tervek, amiket kialakítottunk, az önbizalom, amit próbáltunk felépíteni, az egyetlen pillanat alatt megváltozott. A vezető gólt követően a futballistáim megpróbáltak küzdeni, erőltetni a játékot, de ez nem bizonyult elegendőnek. Utána bekaptuk a másodikat, ez is egy nagyon könnyűnek minősíthető találat volt, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Szeretnék a DVTK csapatának gratulálni a teljesítményéhez, ma egyértelműen ők voltak a jobb csapat.” (ujpestfc.hu)

8000-nél többen Miskolcon és Zalaegerszegen - nézőszámok - NB1.hu

 

Kaposvár-Mezőkövesd 0-4
 

Disztl László (Kaposvár): "Egy nagyon jó Mezőkövesd ellen játszottunk, amely a bajnokságban és a Magyar Kupában is bizonyítja, hogy remek formában van. Megtehettük volna, hogy beállunk védekezni, de ehelyett azt választottuk, hogy nyíltan játszunk és feltoljuk a védekezést. Ebben sajnos benne van, hogy egy ilyen támadókkal rendelkező csapat megbünteti a védekezési hibáinkat. Felemelhetjük a fejünket, mivel végig nyíltan futballoztunk, a fiataljaink bátran játszottak, s volt kapufánk és két-három ígéretes lehetőségünk." (rakoczifc.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): "Nagyon jó meccset játszottunk, amely rengeteg helyzetet és négy gólt hozott. Összességében megérdemelten nyertünk." (rakoczifc.hu)

Saját térfele közepéről indulva lőtt gólt a kövesdi - videó - NB1.hu

 

Paks-Honvéd 0-0
 

Osztermájer Gábor (Paks): "Bár az eredmény ugyanaz lett, mint szerdán, a mérkőzés lényegesen jobb volt. Az első félidőben mindkét oldalon nyílt lehetőség a gólszerzésre, viszont ezeket sem a Honvéd, sem pedig mi nem tudtuk kihasználni. A második játékrészben kioltotta egymást a két csapat. Kulcsár a láza miatt nem tudott játszani, Hahnt pihentettük. Meg kell említeni Bödét is, aki a héten több edzést kihagyott, most pedig idő előtt le kellett cserélni. Így, hogy legutóbb idegenben vesztettünk, itthon nyernünk kellett volna, hiszen minden pontnak értéke van. Úgy gondolom, ma nagyon akart a csapat, viszont inkább két pontot vesztettünk, ennek ellenére az egy egységet is meg kell becsülnünk, de ahhoz, hogy feljebb lépjünk a tabellán, győzni kell." (paksifc.hu)

Pisont István (Honvéd): "Jobb színvonalú mérkőzést játszottunk, mint szerdán. Megvoltak a lehetőségeink, akárcsak a Paksnak. Picit kapkodtunk és türelmetlenek voltunk, mélységben annyira nem tudtunk mögéjük jutni. Ha egy-egy helyzetnél önfeláldozóbbak és bátrabbak vagyunk, előrébb jutunk. Könnyelműséget éreztem ebben, még racionálisan kell betörnünk a tizenhatoson belülre. Elégedett voltam a hátsó hármas egységgel, középpályán rengeteget futottunk, talán az volt a hiány, hogy nem volt igazi centerünk. Nem szabad ívelnünk, ilyen stílusban futballoznunk, törekednünk kell arra, hogy menjen a labda lábról lábra. Erre biztatom a fiúkat." (honvedfc.hu)

Puskás Akadémia-MOL Fehérvár 1-4
 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Nagyon szomorú vagyok a végeredmény miatt. Három, ha szigorú vagyok, akkor négy gólt rúgattunk magunknak. Ilyen hibákat az élvonalban szereplő játékosok nem követhetnek el. Ezek alaphibák voltak, ilyen szituációkból egy is sok, nemhogy három. Az első félidőben agresszívek voltunk, láttam az akaratot, de a Vidi egy jó csapat, amely kihasználta, hogy visszahoztuk őket a meccsbe. Igyekeztünk előre változtatni, Gyurcsó előrébb lépett, jött Sós Bence gyorsítani a széleket, Favrov is feljebb ment, de ezek már csak próbálkozgatások voltak, 3-1-nél...Ezt a mérkőzést simán tudtuk volna hozni, de végül nekem kell gratulálnom a győzelemhez a Vidinek!” (molfehervarfc.hu)

Joan Carrillo (MOL Fehérvár): "Jó mérkőzést játszottunk, egy támadólag fellépő Puskás Akadémia ellen. Jól kezdtük a találkozót, voltak lehetőségeink, de egy hibánk után megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd kiegyenlítetté vált a találkozó. A szünetben Juhász Rolandot sérülés miatt kellett lecserélnünk, majd a háromvédős rendszer mellett döntöttünk. Az edzéseken és az edzőmérkőzéseken már dolgoztunk ezen a felálláson. Kockázatot kellett vállalnunk, és ez ma bejött, mert mindenki hittel küzdött és nagy intenzitással játszott a pályán. Jó labdabirtoklásaink voltak az ellenfél tizenhatosának közelében, a játékosok remek döntéseket hoztak és nagyon motiváltak voltak. Nem voltam különösebben ideges a szünetben, mert a játékosok teljesítményét és arcát látva meg voltam győződve arról, hogy hiába vagyunk hátrányban, meg tudjuk fordítani a találkozót.” (molfehervarfc.hu)

Puskás-Vidi: brutális felcsúti védelmi hibák - videók - NB1.hu

 

ZTE-Ferencváros 1-1
 

Márton Gábor (ZTE): "Nagyon jól játszott a csapat. Nem azt mondom, hogy végig, de a második félidőben igen. Felszabadult a csapat, átesett a holtponton. Kimaradt pár helyzet, de volt, hogy máshogy akadályoztak meg bennünket a gólszerzésben… ” (zaol.hu)

Szerhij Rebrov (Ferencváros): "Nagyon nehéz volt a mai meccs, sajnos itt hagytunk két pontot. Minden ZTE elleni mérkőzésünk nehéz volt ebben a szezonban, véleményem szerint sokkal jobb helyezést érdemelne meg a tabellán ellenfelünk. Elemeznünk kell a hibákat és az okokat, hogy miért nem sikerült ma nyernünk. Minőségi játékosaink hiányoztak ma. Két kezdő támadó játékosom és két belső védőm sem volt ma bevethető, utóbbiból az egyik már fél éve nem áll a rendelkezésünkre. Ettől függetlenül jó pozícióban vagyunk a bajnoki címért folytatott harcban, kielemezzük a hibáinkat, és megyünk tovább. Sok most a sérültünk, de ebben a helyzetben is együtt kell maradnunk és továbbmennünk a bajnoki címért folytatott harcban." (fradi.hu)

ZTE-Fradi: ez aztán emlékezetesre sikerült - videók! - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink