Marco Rossit nem hatotta meg a magyarok fohásza

Csűrdöngölőssel hálálták ezt meg neki.

Forrás:

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT, 4. FORDULÓ
ÉSZTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3–3 (1–1)
Tallinn, A. Le Coq Aréna, 3043 néző. V: Halis Özkahya (török) 
ÉSZTORSZÁG: Aksalu (Lepmets, 43.) – Teniste, Baranov, Mets, Tamm, Pikk – Luts, Antonov, Vassiljev, Ojamaa – Henri Anier (Purje, 90.). Szövetségi kapitány: Martin Reim
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lovrencsics G. (Bese, 81.), Orbán, Kádár, Baráth – Nagy Á. – Nagy D. (Eppel, 75.), Kleinheisler (Pátkai, 68.), Kovács I., Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi 
Gólszerző: Luts (20.), Pátkai (71. – öngól), Henri Anier (79.), ill. Nagy D. (24.), Szalai (54., 81.)
 
Marco Rossi ismét bebizonyította, hogy nem lehet befolyásolni!
 
Sokan biztosra vették, hogy csak a levegőbe beszélt a kinevezésekor a szövetségi kapitány, amikor nyilvánosan megüzente Dzsudzsák Balázsnak, hogy csak akkor lesz tagja a válogatott keretnek, ha rendszeresen és jól játszik a klubcsapatában. A feltételrendszer nem teljesült, a csapatkapitány nem lett beválogatva. Ám a nemzeti csapat kapuja nem zárult be végleg a középpályás előtt, mert Rossi azt is jelezte, amint változás lesz, visszatérhet.
 
Az észtek elleni meccs előtt magyarok fohászkodtak azért, hogy Szalai Ádám ne lépjen pályára. Rossi azonban nem hallotta meg az imákat, kezdette Szalait, aki két remek góllal hálálta meg a bizalmat. Az elsőnél csűrdöngölőst járt az ötösön belül, miközben szanaszét alázta a hazai védelmet, mielőtt a kapuba bikázta volna jó egészségesen a zsugát.
 
Sajnos azonban a nem túl acélos észteknek is voltak jó pillanataik. Megnyomták a meccs elejét, megérdemelten szereztek vezetést, de szerencsére hamar egyenlítettünk, Nagy Dominik szintén príma góljával. Majd jött Szalai álomgólja, utána meg a hidegzuhany, mert a semmiből fordítottak a hazaiak. Szerencsére megint hamar egyenlítettünk, a Hoffenheim támadójának életerős stukkjával.
 
A végén huszáros hajrát nyomtunk (Epppel előtt ott volt a lehetőség a legvégén…), de a diadal elmaradt...
 
 A csoport másik mérkőzésén a finnek megőrizték százszázalékos mérlegüket, így biztossá vált, hogy a magyarok nem végezhetnek a kvartett élén, azaz nem juthatnak fel a B osztályba. A sorozat egy hónap múlva folytatódik: a magyar válogatott november 15-én az észteket, majd három nappal később a finneket fogadja a Groupama Arénában.
 

Legfrissebb híreink