Marco Rossit nagyon elragadták az indulatai a sajtótájékoztatón

Örökké emlékezetes pillanatok voltak a sajtóteremben.

Forrás:

Marco Rossi érzelmektől fűtve nyilatkozott a magyar válogatott Andorra elleni 2-1-es győzelme után. A szövetségi kapitány érzelmei a sajtójáékoztatón készített videónkból jól kivehetőek.

Az írásos kivonatunkhoz a Nemzeti Sport beszámolóját használtuk fel:

„Az első félidő, első fél órája után azt hihettük eldől a mérkőzés, mert jól játszottunk, és Botkának volt még helyzete, aminél jöhetett volna még egy tizenegyes. Utána elfelejtettük, hogy taktikailag mit kell tenni. Nem lehet négyszer-ötször úgy eljutni a tizenhatosra, hogy nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket és a szép megoldást keressük a jó befejezés helyett. Az nem megy, hogy ennyi hibát vétünk az ellenfél tizenhatosánál. Ezeket meg kell beszéljem a játékosokkal, már a következő találkozó előtt videókonferenciák keretében. Tisztáznom kell, ki az, aki hajlandó végrehajtani az elvárásaimat, akár taktikailag, akár hozzáállásban. A következő kerethirdetéskor ne kérdezzék, ki miért maradt ki, mert aki nem teljesíti, amit kérek, azt nem hívom be. Három napja beszélek a fiúk lelkére. Vagy megteszik, amit kérek, vagy nem hívom be őket vagy én távozom. Letojom a klubokat. Persze, tiszteletben kell tartani az egyesületek kéréseit, de a játékosoknak, ha itt vannak, a válogatottra kell koncentrálniuk – fogalmazott Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki külön is kiemelte az Amerikából érkezett játékosokat, hogy keveset tudtak együtt készülni a csapattal – Schön jól játszott, Sallói Dániel még nem tudta felvenni a ritmust, Gazdag Dániel is hozzátette a magáét.”

Kérdésre válaszolva a kapitány kitért az albánok elleni meccsre is. Elmondta, már a sorsoláskor figyelmeztetett arra, mennyire erős ellenfél az albán csapat és ezt bizonyították is, ettől függetlenül tény, hogy a mieink nem játszottak jól, majd kitért a folytatásra.

„Három évbe úgy érkeztem ide, hogy Észtország ellen játszottunk a 3. kalapban. Most pedig majd a legjobbak ellen készülhetünk a Nemzetek Ligájában. Én nem hősiesnek, hanem méltónak neveztem az Eb-szereplésünket, a mai játékért azonban szégyellem magam a szurkolók előtt, hogy izgulniuk kellett.. Holnap lesz a születésnapom, elég sz.r születésnapom lesz. Nem tudok mit tenni, öngyilkos nem lehetek. Angliával szemben előfordulhat, hogy ha távolságokat veszítünk, akkor nagy gólkülönbséggel is veszíthetünk, ha van egy olyan játékosuk, aki többet ér, mint a teljes keretünk. Anglia ellen nem lehetséges támadófocit játszani, ne is kérjék ezt. Ma azonban Andorra volt az ellenfelünk, egy jóval szerényebb képességű csapat. Hetven százalék körüli volt a labdabortoklásunk, de ha nem tudjuk kihasználni a lehetőségeket, akkor ez van. Ma több hibát láttam, mint az Eb-n összesen. Ezt okozhatja az alázat hiánya vagy a fáradtság. Például Szalai Attila elfáradt, a válogatottban és a klubjában is sokat játszik, és a fáradtság hibákhoz vezet. Ha pedig hibázunk, akkor ezt megszenvedjük, akár elöl, akár hátul.”

Az andorraiak részéről először a gólszerző nyilatkozott.

„A stratégiánk az volt, hogy második szándékból sikerül helyzetbe kerülni és ebből gólt tudunk lőni. Kicsit megilletődtem amikor helyzetbe kerültem, de nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az első gólomat a válogatottban. Az elején nagyon nehéz dolgunk volt de utána jobban játszottunk, jobban egy az egyeztünk, több támadásunk is volt” – nyilatkozta a vendégek gólját szerző Max Llovera.

„A magyar válogatott azt a játékot nyújtotta, amire számítottunk. Direkt módon letámadták a labdás játékosainkat és próbálták megjátszani a támadókat. A meccs elején voltak problémáink, de utána már felvettük a kesztyűt és apróságokon múlt, hogy végül nem tudtunk pontot szerezni. A csapat fizikai és mentális állapota nagyon fontos, mindkét területen előre kell még lépnünk. Sajnáljuk, hogy a VAR-ral végül elvették az egyik gólunkat, de így is szép teljesítmény, hogy egy olyan válogatottal szemben bizonyultunk egyenlő partnernek, amely nyáron az Európa-bajnokságon is jól szerepelt” – nyilatkozta Koldo Álvarez, a vendégek szövetségi kapitánya.

Legfrissebb híreink