Marco Rossi megmondta Csányi Sándornak, hogy mikor távozna

Eldőlt Ádám Martin helyzete is.

Forrás: Réti Zsolt

Elképesztő időszakon van túl a magyar válogatott. A Nemzetek Ligájában mindenkit meglepve a halálcsoportban elért második hellyel, az egész kontinens tiszteletét kivívta a nemzeti csapat. Marco Rossi, a magyar férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a molcsapat.hu-nak adott interjújában beszélt a sorozatról, a szurkolókról és a visszavonuló csapatkapitányról Szalai Ádámról is. 

“Fáradt vagyok, de közben boldog is. Úgy látszik, nem tudok olyan korán kiérni a Ferihegyi reptérre, hogy a szurkolók ne találjanak meg. Tudom, közhelyes, de számomra nagyon fontosak az ilyen interakciók, egy közös kép, egy kézfogás vagy néhány kedves szó mind azt mutatja, hogy a magyarok elismerik a munkámat” – mondta büszkén Marco Rossi. 

A szakember szerint az elmúlt időszakban a magyar szurkolók sok kritikát kaptak, jogtalanul.

“Sok kritika érte a magyar szurkolókat az utóbbi időben, volt köztük néhány abszolút jogtalan is. Az, hogy a hétfői meccsen megtapsolták az olasz himnuszt, annak a tiszteletnek a jele, amit mi nem mindig kapunk meg. A cesenai meccsen például volt egy lelátórész, ahonnan megállás nélkül szidták a magyarokat, erre válaszolt a tapssal a mi szurkolótáborunk. Így is lehet” – mondta büszkén a válogatott edzője, majd kitért az olaszok elleni hazai mérkőzésre.

“Nem pusztán annyi volt a baj, hogy túlságosan sok egyéni hibával segítettük az ellenfelet, hanem az is, hogy taktikailag nem olvastuk megfelelően a játékot. Tudtuk, hogy az olaszok letámadnak majd, de megvolt a taktikánk a presszing átjátszására, csakhogy túlságosan sok keresztpasszt választottunk ahelyett, hogy vertikálisan játszottunk volna” – kezdte az összegzés a kapitány. 

“Az angliai meccsen ötször találtuk el a kaput, ebből négy gól született, az olaszok ellen ugyanennyiből egy sem. Angliában egyetlen szögletet sem rúgtunk, most hatot is elvégezhettünk, és míg Wolverhamptonban csak 34 százalékban volt nálunk a labda, addig az olaszokkal szemben ugyanez az arány 51 százalék volt.”

“Egyszerűen belefutottunk egy olyan kapusba, aki egyébként is a világ egyik legjobbja, és ezúttal ezt alaposan be is bizonyította” – utalt a több bravúros védést bemutattó olasz kapusra, Donnarummára.

Szalai Ádám a válogatott csapatkapitánya az olaszok ellen az utolsó mérkőzését játszotta címeres mezben. Pótlása nem lesz könnyű feladat Rossi számára.

“Kiváló csatárnak tartom Ádámot, de kiváló csatár akad még rajta kívül Magyarországon. Olyan futballista azonban nincsen, aki ilyen önfeláldozóan dolgozik a csapatért, mindent alárendel a válogatott érdekeinek, és nemcsak akaratban, képességben is nemzetközi szintet hoz” -dicsérte az FC Basel labdarúgóját. Több pletyka is napvilágot látott, hogy ki pótolhatja a búcsúzó támadót. 

“Nagyon kedvelem Ádám Martint, de ő egyelőre nem tud kezdőként segíteni nekünk. Számos játékost figyelünk, lesznek, akiket kipróbálunk majd Szalai elárvult posztján, és stratégiailag is reagálnunk kell a csapatkapitány hiányára, de ez most nem ilyen egyszerű. Őszintén szólva nem is tudom megmondani, a pályáról vagy az öltözőből fog-e jobban hiányozni” – mondta Marco Rossi, aki saját jövőjéről is szót ejtett. 

“Azt mondtam, nyomot akarok hagyni a magyar futballban, és talán ez már meg is történt. Ugyanakkor nemhogy nem gondolok távozásra, de Csányi Sándor elnök úrnak azt mondtam: én csak akkor hagyom el a magyar válogatottat, ha kirúgnak” – mondta elszántan Marco Rossi.

A teljes interjút itt olvashatják el. 

Legfrissebb híreink