Marco Rossi gondolatai az Uruguay elleni meccs előtt

Nagy tisztelője az uruguayi szövetségi kapitánynak.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Egy hónap múlva Uruguay ellen játszik a magyar válogatott az új Puskás Stadionban és Marco Rossi nagy tisztelője a szövetségi kapitányuknak Óscar Tabáreznek.

Tabárez, akinek a beceneve ,,A tanár", a modern Uruguayi futball legsikeresebb edzője. Klubedzőként megnyerte a Copa Libertadores, valamint az argentin bajnokságot is. Az uruguayi válogatott élén Pánamerikai játékokat és Copa América-t is nyert, valamint kivezette a csapat egy olimpiára és 1970 óta először középdöntőbe juttatta az uruguayiakat a 2010 világbajnokságon.

A magyar szövetségi kapitány Tabáreztől osztott meg egy idézetet Facebook oldalán, mely így szól:

,,A vezető egy, aki a képességeit használja, hogy elérje a célokat. Ha ezeket a képességeket, amik befolyásolják a csapat többi részét, de nem a kitűzött cél felé vezetnek, akkor nem egy vezetőről, hanem egy főkolomposról vagy zsarnokról beszélünk. Ha a válogatottban játszol, akkor az országodat képviseled, nyerni kell. Edzőként csak javaslatokat adhatsz, amiket a játékosok tudnak végrehajtani. Némelyeknek nagyobb karizmájuk van, akik magukkal húzzák a többieket és helyetted vezetik a csapatot a pályán, aminek azért van nagy jelentősége, mert az edzői stáb nincs ott."

Rossi még hozzátette, hogy négy nappal a gálameccs után az elmúlt évek egyik legfontosabb találkozója fog következni. Egy hónapja van a válogatottnak felkészülni, mindent átnézni és javulni. Egy hónapjuk van, hogy sok mindent átgondoljanak. Egy hónapjuk van cselekedni.

Legfrissebb híreink