Marcel Desailly magyar játékvezetővel mutatta be a BL-serleget

Budapest – A 2018/19-es idénytől lesznek változások a BL lebonyolításában.

Forrás:

Mint arról beszámoltunk, Budapestre érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája győzteseinek járó serleg, amelyet szombaton és vasárnap 10-től 19 óráig a Műcsarnok melletti parkolóban, ingyenes rendezvény keretében bárki közelről megtekintheti a különleges trófeát, és fotózkodhat is vele. 

 

Az esemény sajtótájékoztatóján az Európai Labdarúgó Szövetég (UEFA) BL-trófea turnéjának két nagykövete, a világ és Európa-bajnok, kétszeres BL-győztes francia Marcel Desailly, valamint a 2011-es döntő játékvezetője, Kassai Viktor hozta be a serleget.

 

Mind a ketten egyetértettek abban: nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy az ő segítségükkel kerülhet a trófea azoknak a szurkolóknak a közelébe, akik esetleg csak tévén keresztül tudják nézni a Bajnokok Ligája mérkőzéseit.

 

Amint elhangzott, szombaton reggel 10 órakor a BL egyik főszponzora, az Unicredit Bank által támogatott turné két nagykövete látványos ceremónia keretében mutatja majd be a hét és fél kilós trófeát a nagyközönségnek, majd később mindketten autogramot is osztanak.

 

Gregory Biskos, az UEFA szóvivője elmondta, hogy az európai szövetség 2009 óta hetedik alkalommal indította nemzetközi turnéra a BL-serleget, amely az idei körút utolsó állomásaként, harmadszor jött el a magyar fővárosba.

 

„Ez az eredeti serleg, mert az UEFA döntése értelmében 2009 óta a győztes csapat minden évben csak a trófea másolatát viheti haza, az igazi a szövetségnél marad"- hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette: az UEFA számára fontos, hogy a futballrajongók testközelből láthassák az emblematikus serleget, és megismerkedhessek a focitorna történelmével.

 

Újságírói kérdésre Gregory Biskos megerősítette, hogy a 2018/19-es idénytől lesznek változások a BL lebonyolításában, de a csoportkör 32 csapatos létszáma nem fog változni, és a tradicionális nagy klubok mellett a nemzeti bajnokoknak továbbra is lehetőséget kívánnak biztosítani a főtáblára jutáshoz.

 

Hozzátette: az UEFA új szlovén elnöke részéről csak egy ötlet volt, de konkrétan nem tervezik, hogy a BL döntőjét Európán kívülre, például New Yorkba vigyék. A rendezvényhez kapcsolódóan jótékonyági focitornát is szerveznek a Magyar Művészválogatott, a Magyar Újságíró válogatott, az olimpikonokat csatasorba állító Sportimádó Sportolók, valamint a szervező Unicredit Bank csapatának részvételével, amellyel a rendszeres testmozgás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

 

A pénzintézet erre a célra 1 millió forintot ajánlott fel, amelyből a résztvevő együttesek gyermekegészségügyi célokért dolgozó alapítványokat támogatnak. Az Olympique Marseille-jel 1993-ban, majd az AC Milannal 1994-ben BL-t nyerő Marcel Desailly megígérte, hogy az eseményen maga is pályára lép majd.

Legfrissebb híreink