Maradok a Honvéd szurkolója – interjú a Svájcba távozóval

Ígért valamit a kupadöntőre.

Forrás: Honvéd/Facebook

Különleges mérkőzés volt az OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának vasárnap lejátszott utolsó fordulójában az MTK Budapest vendégeként 4-1-re megnyert párharc a honvédos Holender Filip számára, hiszen a válogatott játékos góllal járult hozzá csapata sikeréhez, így pedig korábbi csapattársával, Davide Lanzafaméval közösen gólkirály lett. Persze, a párharc nem csak ezért marad emlékezetes az új szezont már a svájci Lugano színeben kezdő Holender Filipnek, aki az nb1.hu-nak nyilatkozva több más mellett beszélt a nevelőegyesületéhez fűződő viszonyáról és a szombati, Vidi elleni kupadöntőről is.
 
A bronzérem nincs meg, a nemzetközi kupaindulás viszont igen. Boldog?
Igen is meg nem is. Jó lett volna bronzéremmel zárni a szezont, de végül is az Európa-liga indulás megvan, így örülhetünk, hiszen teljesítettük a szezon előtt kitűzött célt.
 

null

null

Góllal járult hozzá csapata győzelméhez az utolsó játéknapon, csakúgy, mint Davide Lanzafame, így mindketten gólkirálynak mondhatják magukat. Biztosan örül, de talán más lett volna egyedüliként elnyerni az elismerést.
Így is megvan a gólkirályi cím, szóval ugyanúgy örülök, mintha egyedüliként nyertem volna. Számomra egyébként első a csapat, most az a fő, hogy a negyedik hellyel is megvan az európai kupaindulás.
 
Az új idényt már Svájcban kezdi, így egyelőre biztosan az utolsó bajnokiját játszotta a Honvédban. Ez mennyire volt jelen önben az MTK elleni meccs előtt?
Különleges meccs volt, annyi biztos, bizony, eszembe jutott a bemelegítésnél, hogy bár hátravan még egy mérkőzés a szezonból, egy ideig ez az utolsó kispesti bajnokim. Örülök, hogy sikerült betalálnom.
 
Ha teheti, Svájcból is követi majd a Honvéd szereplését?
Továbbra is maradok a Honvéd szurkolója. A klubnál nőttem fel, éppen tíz éve kezdtem itt, természetes, hogy kötődöm hozzá. Ha lesz lehetőségem hazajönni, biztosan felkeresem majd a srácokat. 
 

null

null

Mielőtt elbúcsúzna, szombaton a kupadöntőben szerepelhet. Hogy látja a Vidi elleni esélyeket?
Mindkét csapat szeretné megnyerni a kupát, így természetesen mi is győzni szeretnénk. Tudjuk, hogy nehéz lesz, hiszen a Vidi nagyon jó csapat, ám abban biztosak lehetnek, hogy mi mindent megteszünk majd, hogy Kispestre hozzuk a kupát.
 
Hatos Szabolcs
 

Legfrissebb híreink