Már túlélt egy háborút a Honvéd horvát védője

Bunkerben volt, víz, villany és étel nélkül.

Forrás: Honvéd

Tíz évig tartott az 1991-ben kirobbant délszláv háború, mely Jugoszlávia felbomlásához vezetett, rengeteg áldozat és elképesztő pusztítás árán.

Erről is mesélt Ivan Lovric, a Honvéd védője a klub honlapjának, amikor a sajtóosztály illetékese arról érdeklődött nála, hogyan telnek a mindennapjai a kényszerszünet alatt.

Ivan Lovric egyébként 9 éve játszik Kispesten, azóta gyakorlatilag folyamatosan a gárda alapembere, és akik ismerik személyesen, azok tanúsíthatják, hogy remek ember is.

Ivan Lovric és a fekvőtámasz

null

„Szerencsére hozzánk közel a Duna-part, oda el tudok menni futni, zenét hallgatok, nem zavar senki. Futás közben rock zene szól, illetve nagyon sok horvát muzsikát hallgatok, a fontos, hogy pörgős legyen, ami segít a futásban. Aztán ha végeztem a programommal, a futással meg az erősítéssel, akkor jön a következő edzés, a gyerekkel való program. Szerencsések vagyunk a nagy házzal és a kerttel, egy kisebb lakásban sokkal nehezebb lehet ez az időszak. A gyerekek is szeretnek kint lenni, futni, biciklizni, és ha már így alakult, boldog vagyok, hogy sokat tudok foglalkozni a családdal, viszont azt is szeretném, hogy minél hamarabb visszatérjünk focizni, mivel az azt jelentené, hogy vége ennek a rossz helyzetnek.”

Edzésben - Ivan Lovric és gyermekei

null

Lovric családjának egy jelentős része Dalmácia központjában él, szerencsére, ők is jól vannak:

„A családom Splitben él, szerencsére velük is minden rendben. Horvátországban még nagyobb a szigor, bevezették a kijárási tilalmat, és Splitben is vannak betegek, ahogy szerte a világban sajnos. A háború során én is átéltem nehéz helyzeteket, előfordult, hogy három-négy napig egy bunkerben voltunk, nem volt víz, villany, rendes étel, de azt is túléltük. Nem tudhatjuk, hogy a vírus terjedése mikor lassul, hogyan alakulnak az előttünk álló hetek, nagyon nehéz, ugyan más, de részben olyan, mint egy háború, csak itt a vírus ellen harcolunk.”

Legfrissebb híreink