Már meccs közben eldöntötte a Budafok edzője, hogy lemond - részletek

Csizmadia Csaba megszólalt.

Forrás: Budafok/Facebook

Csizmadia Csaba lemondott, miután a Budafok 9-2-es vereséget szenvedett a Pakstól. Vasárnap estére már az is biztossá vált, hogy a Budafok jövőre az NB II-ben fog szerepelni.

Csizmadia a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben elmondta, hogy nehezen aludt a brutális vereség után, valamint azt is, hogy mikor döntette el, hogy lemond:

,,Nehéz estém, sőt éjszakám volt, de tiszta a lelkiismeretem. Mindent elkövettem annak érdekében, hogy a Budafok benn maradjon az első osztályban. Egészen eddig küzdöttünk érte, sajnálom, hogy végül nem tudtuk teljesíteni a célt. A felelősség rám eső részét vállalnom kell, ezért úgy éreztem, a súlyos vereség után nincs más választásom, mint hogy lemondjak. A munkatársaimmal együtt túl sok energiát fektettünk ebbe a munkába ahhoz, hogy aztán kilenc-kettes vereség legyen a vége. Hat-kettőnél, amikor már érezni lehetett, nincs eszközöm arra, hogy megakadályozzam a kiütéses vereséget, már eldöntöttem, hogy lemondok. Ám ezt nem a tévén keresztül akartam bejelenteni. Előbb beszéltem a sportigazgatónkkal, Oláh Lóránttal, vele közöltem a döntésemet, s természetesen a játékosoknak is megköszönöm a közös munkát."

Csizmadia szerint a játékosai nagyon elfáradtak a sorozatos kudarcélményektől, több peches mérkőzésük is volt. A legnagyobb törést elmondása szerint a DVTK elleni találkozó jelentette, ahol jól futballoztak, de két elkerülhető góllal mégis kikaptak.

Örökké hálás lesz a klub vezetőinek, hogy lehetőséget adtak neki és bíztak benne. A jövőjéről így nyilatkozott:

,,Most kicsit pihenek, mert elfáradtam. Aztán persze szeretnék dolgozni. Remélem, idővel máshol is látják, bizonyítottam, hogy képes vagyok magas szinten is vezetőedzőként dolgozni, s előbb-utóbb ismét lesz csapatom."

Legfrissebb híreink