Már a kupadöntőre hangol a Vidi sikerjátékosa

Két év, két győzelem a háta mögött.

Forrás: molvidi.hu

 

Noha az NB I-ből még hátravan az utolsó forduló, a már biztosan bajnoki ezüstérmes MOL Vidi már gőzerővel hangol a május 25-i, Honvéd elleni kupadöntőre.

 

A története hatodik fináléjára készülő székesfehérvári alakulatnak jó ómenje lehet Armin Hodzic szerepe: a bosnyák támadó kettőből két sikeres döntőt tudhat maga mögött még a horvát Dinamo Zagreb játékosaként. "2016-ban a Slaven Belupot győztük le a döntőben 2-1-re, két évvel később pedig a Hajduk Split ellen nyertünk 1-0-ra. Egyik kupagyőzelmet sem nevezném könnyű trófeának, de a Hajduk elleni döntő minden szempontból más volt, mint a 2016-os finálé. Horvátországban egy Dinamo - Hajduk meccs önmagában is derbinek számít, hát még ha a kupadöntőben találkozik a két csapat! Ráadásul 2016-ban épp a Hajdukot sikerült az elődöntőben kiejtenünk, két meccsen 6-0-ás összesítéssel, úgyhogy biztos, hogy már csak emiatt is vágytak a splitiek a revansra ellenünk a 2018-as kupadöntőben. Nagyszerű hangulatú meccset játszottunk, közel tízezer drukker volt a lelátókon, végül hatalmas küzdelemben nyertünk 1-0-ra. Mind a kettő Horvát Kupára nagyon büszke vagyok, de a második megszerzése sokkal nehezebb volt, elég ha csak a döntőig vezető utat nézzük, hiszen a negyeddöntőbe például csak büntetőrúgásokkal sikerült bejutnunk a Novigrad ellen" - idézte fel emlékeit, majd kitért a mostani fináléra is.

"Nagyon bízom benne, hogy jövő hétvégén már egy Magyar Kupa aranyérem is bekerülhet otthon a gyűjteményembe. Mindannyian nagyon várjuk a Bp. Honvéd elleni döntőt, hosszú út vezetett idáig, remek csapatokat kellett legyőznünk menet közben, elég ha csak a Ferencvárosra vagy a Debrecenre gondolunk. Egy kupagyőzelemmel megkoronázhatnánk az idei szezonunkat" - árulta el Hodzic a molvidi.hu-nak

Legfrissebb híreink