Mankóra van szükség a válogatottnak Rossitól

Nagy Ádám az elmúlt évéről is őszintén beszélt.

Forrás:

Nagy Ádám kifejezetten örült neki, hogy Marco Rossi kinevezésével ezentúl nemcsak klubjában, hanem a magyar válogatottnál is olasz stáb készíti fel a csapatot.
 
Részben könnyebbséget jelentett a Bologna középpályásának, hogy tudta, milyen típusú munkával fog szembesülni. Azonban ami még fontosabb szerinte, hogy olaszok a sztereotípiáknak megfelelően a játék taktikai aspektusait részesítik előnyben, mely különösen fontos a válogatott jelenlegi helyzetében. „Nagyon nagy szükségünk van egy olyan edzőre, aki egyfajta mankót, segítséget ad az elképzeléseivel, kezdve a védekezéstől egészen a labdakihozatalokig.”
 
Nagy szerepe itthon is megváltozott, mikor az elmúlt évadban mellőzték a klubjánál.
 
„Az előző szezonom nem csak a klubcsapatomnál nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, hanem itt a válogatottnál sem. Nyilván az egyik köszönhető a másiknak, hiszen, ha nem úgy teljesítek, nincs annyi játéklehetőség, akkor nincs itt sem bérelt helyem” – utalt rá, hogy az utóbbi időben többször is előfordult, amikor pályára sem lépett a nemzeti együttesben.
 
„Valamilyen szempontból tényleg valami megindult a görög elleni győzelem után, azóta játszottam négy bajnokit végig zsinórban, igaz vegyesen, mert két győzelem, két vereség a mérleg. De örülök, és remélem, hogy így folytatódik: a válogatott győzelmével, illetve azzal, hogy minél több lehetőséghez jutok” – mondta az M4 Sportnak, hozzátéve, hogy a teljes boldogságához akkor már csak az kell, hogy a győzelmek kerüljenek túlsúlyba.

Legfrissebb híreink