Májusi Eb: már a magyar-portugált is láthatjuk

U17: de nem mindegyik stadion alkalmas a közvetítésre.

Forrás: MLSZ

Hosszan tartó tárgyalássorozat eredményeként a 2017-eshez hasonlóan a májusi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság közvetítési jogát is az MTVA szerezte meg, köszönhetően az EBU-val (Európai Műsorsugárzók Uniója) kötött megállapodásának.
 
Az egyezmény értelmében a közmédia a kizárólagos magyarországi jogtulajdonosa az írországi tornának, ezt kihasználva élőben közvetíti a Magyarország-Portugália csoportmérkőzést most szombaton 20 órától a Duna Worldön, valamint az m4sport.hu-n. A találkozót a Góóól! után (22.45-től) az M4 Sporton is megismételjük.
 
Mivel nem mindegyik stadion alkalmas televíziós közvetítésre, a következő képernyőre kerülő találkozó az Oroszország elleni utolsó csoportmérkőzés lesz, ezt május 10-én, pénteken, 18 órától láthatják élőben az M4 Sporton, remélhetőleg hasonlóan örömteli pillanatokkal, mint két éve Horvátországban.
 
Akkor Szoboszlai Dominikék veretlenül jutottak tovább a csoportból, és zártak végül a hatodik helyen.
 
Most Preisinger Sándor együttesének is hasonló a célja, sikerrel venni a csoportkört, majd kiharcolni az U17-es világbajnoki szereplést, amihez az első ötben kell zárni a 16 csapatos tornán.
 
Mivel a csoportban Izland mellett két korábbi U17-es Eb-győztes (Portugália, Oroszország) is helyet kapott, a feladat nem könnyű, minden négyesből az első kettő jut a kieséses szakaszba.
 
A magyar válogatott programja
Május 4., 20:00: Magyarország – Portugália (élőben: Duna World és m4sport.hu)
Május 7., 13:00: Magyarország – Izland
Május 10., 18:00: Magyarország – Oroszország (élőben: M4 Sport és m4sport.hu)
 
A csoportok:
A csoport: Írország, Belgium, Csehország , Görögország
B csoport: Hollandia, Franciaország, Anglia, Svédország
C: csoport: Izland, Portugália, Magyarország, Oroszország
D: csoport: Spanyolország, Olaszország, Németország, Ausztria

Legfrissebb híreink