Mainz-Leipzig: visszatért Willi Orbán - reakciók

Gulácsi jubileumot ünnepelt.

Forrás: dierotenbullen.com

Vasárnap egy igazi magyaros rangadót játszottak a Bundesligában, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Mainz, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is a soraiban tudó RB Leipziget fogadta.

A két csapat előző találkozóján egy hihetetlen nagy pofonban szaladt bele a Mainz Lipcsében, akkor 8-0-ra nyertek Gulácsiék. Ez az eredmény most is majdnem összejött, ezúttal 5-0-ra tudtak nyerni Orbánék, Werner egy mesterhármassal, míg Sabitzer és Poulsen egy-egy találattal járultak hozzá a sikerhez.

Magyar szempontból egyáltalán nem mellékes, hogy Willi Orbán 207 nappal térdsérülése után végre visszatérhetett a pályára. A Leipzig csapatkapitánya a 60. percben állt be csereként, és több remek szerelést is bemutatott a neki jutó fél órában.

A Leipzig színeiben (és pályafutása egészét is tekintve) a 125. Bundesliga-bajnokiját teljesítő Gulácsi Péternek két-három védésen kívül nem volt dolga, igazán nagy bravúrt pedig egyszer sem kellett bemutatnia.

A Mainz oldalán azonban nem kapott helyet a keretben Szalai Ádám, így ő nem léphetett pályára. Ennek okáról egyelőre nem adott tájékoztatást a klub.

A vezetőedzők így nyilatkoztak a meccs után:

Achim Beierlorzer(Mainz): ,,Borzasztóan nagy csalódást okozott a mai meccs. 3 belső védővel álltunk fel, hogy el tudjuk kerüli az olyan gólokat, mint az első kettő, de senki nem vette fel az emberét. Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, nem tudtunk veszélyt jelenteni a Leipzig hálójára. Nagy nyomást tartottak rajtunk és megfogtak minket. Nem tudtuk megcsinálni, amit akartunk, nem is nevezném focimeccsnek."

Julian Nagelsmann(RB Leipzig): ,,Gyorsan a dolgok közepébe vágtunk. Nagyon fontos volt, hogy domináns játékost mutassunk a Mainz ellen. Nem csak az eredmény, de a játék képe is tetszett. Például Klostermann védőmunkája a 90. percben, amivel kapott gól nélkül fejeztük be a meccset. Ilyenfajta harci szellemet szeretek látni a csapatomtól. Remek napon vagyunk túl."

A következő fordulóban az RB Leipzig a Hertha BSC-t fogadja hazai pályán, míg a Mainz az Union Berlinhez látogat. Ezzel a győzelemmel Gulácsiék újra felállhattak a dobogó legalsó fokára, 7 pont a hátrányuk a listavezető Bayern Münchenhez képest. Szalaiékat némileg megcsapta a kiesés szele, 3 ponttal előzik a már osztályozó helyen álló, 16. Düsseldorfot.

Legfrissebb híreink