Magyarország–Elefántcsontpart: Beszámoló a mieink sajtótájékoztatójáról

Telki – Nikolics szeretné kiharcolni a helyét a kezdőben, Storck pénteken kísérletezni fog.

Forrás: mlsz.hu

Péntek este hat órától a magyar válogatott Elefántcsontpart ellen lép pályára a Groupama Arénában Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen. Bernd Storck legénysége az utóbbi kilenc napot az ausztriai Bad Kleinkirchheimben töltötte, hogy ráhangolódjon a közelgő kontinensviadalra és az Afrika Kupa-győztes elleni találkozóra.

 

„Nemrég csatlakoztam a kerethez, csak két nappal ezelőtt. Megnyertük a bajnokságot,  úgyhogy nagyon boldog vagyok. Kicsit fáradt vagyok, de holnapra minden rendben lesz. Remélem, nyerni tudunk holnap. A többiek már másfél hete együtt készülnek, de mi is keményen edzettünk a klubcsapatainkban. Nem hinném, hogy le vagyunk maradva – kezdte Nikolics Nemanja, majd a közeli jövőbeli terveiről és az Eb-ellenfelekről is beszélt. – Az első évem nagyon jól sikerült, ezért boldog vagyok. A válogatottban is azon leszek, hogy gólokkal segítsem a csapatot. Ugyanolyan fontos lesz az Izland elleni meccs, mint a portugálok ellen. Szeretnénk tenni egy kis csodát. Minden adott ahhoz, hogy jó eredmény érjünk el, de nem szabad terhet rakni a csapatra. Élvezni kell a pillanatokat. Az a célom, hogy a válogatott kezdőjébe kerüljek – tette hozzá a lengyel bajnokságban 28 találattal gólkirályi címet nyerő Nikolics Nemanja.

 

„A klubcsapatinkban folyamatosan terhelés alatt voltunk, így ritmusban vagyunk. Azt a munkát, amit a többiek elvégeztek Ausztriában, azt mi a klubunknál megtettük – kezdte az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter. – Kacifántos szezonon vagyok túl. Az első félévben kevés lehetőséget kaptam, de egy sérülés miatt megváltozott a helyzetem és végigvédtem a szezon második felét. Sikerült feljutnunk a Bundesligába, bízom benne, hogy ilyen jól mennek tovább a dolgok – folytatta a hálóőr, aki csapatával feljutott a német másodosztályból a Bundesligába. – A holnapi meccs azért fontos, mert az utolsó hazai meccsünk az Eb előtt, és a támogatást, amit a szurkolóktól kaptunk, szeretnénk jó játékkal viszonozni. Az ilyen meccseken tudjuk magunkat lemérni az Eb előtt. Az eredmény ugyanolyan fontos, mint a játék. Az Eb-ellenfelekkel még nem foglalkozunk, de talán az első mérkőzést várja mindenki a legjobban. Nekem Ausztria ellen különleges lenne játszanom, mert két évet töltöttem ott. Szeretnénk jó eredményeket elérni minden mérkőzésen.”

 

Péntek este Elefántcsontpart ellen lép először pályára labdarúgó-válogatottunk az új Eb-szerelésében. A több mint 60 ezer szurkoló bevonásával megszavazott új mez a mérkőzés napjától megvásárolható a Groupama Arénában, illetve az Adidas kiemelt partnereinél.

 

„Nagyon értékes időt töltöttünk Ausztriában, még úgy is, hogy a csapat nem volt teljes. Remek körülmények között készültünk. A játékosok elég fáradtak, ezért holnap sokat fogunk cserélni. Nem lesz könnyű dolgunk, mert az Afrika Kupa győztessel kell szembeszállnunk – kezdte Bernd Storck szövetségi kapitány. – Kemény mérkőzés lesz. Az volt a célunk, hogy kemény ellenfelet szerezzünk. Az elefántcsontparti válogatott hasonlóan játszik, mint a portugál csapat, 4-3-3-as felállásban. Komoly játékosaik vannak, akik Angliában és Franciaországban játszanak. Remélem, megoldjuk a feladatot.

 

A szövetségi kapitány elmondta mit vár a holnap meccstől, és egyértelművé tette, hogy sokat fog kísérletezni.

 

„A saját stílusunkra koncentrálunk, szeretnénk, ha a nézőink tudnának azonosulni a játékunkkal. Koncentráltan kell játszanunk. Figyelnünk kell a labdabirtoklásra, úgy mint a horvátok ellen a második félidőben. Szeretnék sok játékosnak lehetőséget adni, hogy tudhassam, kitől mit várhatok el az Európa-bajnokságon.

 

Bernd Storck nem fogalmazott meg konkrét célokat az Európa-bajnokság kapcsán, azonban a sérültek helyzetéről pontos diagnózist adott.

 

„Örülünk, hogy kijutottunk az Eb-re, ez csodának számít. Persze megérdemelten jutottunk ki, és Horvátország ellen is megmutattuk, hogy komoly csapatunk van. Nem mondom, hogy nincs célunk, de első körben szeretnénk megállni a helyünket. Három sérültünk van: Korcsmár Zsolt, Elek Ákos és Németh Krisztián, de vélhetően hamarosan bekapcsolódhatnak a munkába. Mellettük Stieber Zoltán és Priskin Tamás még nem érkezett meg. A keret törzse már megvan, de két-három pozíció még kérdéses lehet. Május végén minden eldől, mert 31-én kell elküldenünk a végleges keret az UEFA-nak.”

 

A német szakember nem csak az Európa-bajnokságra gondol. A magyar válogatottra ősszel négy vb-selejtező mérkőzés vár majd.

 

„Nagyon sok feladat vár még ránk. Profi módon szeretnénk felkészülni. Taktikailag rugalmasabbá szeretnénk válni. A pénteki meccs után a németek elleni összecsapásra fókuszálnunk majd. A feladatom nem csak az Európa-bajnokságról szól, hanem a közelgő vb-selejtezőkről is, ebben a francia kontinensviadal sokat fog segíteni – zárta a sajtótájékoztatót Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Legfrissebb híreink