Magyarország-Wales: Rossi reakciója

Az olasz mester elmondta, hogyan válhat valóra mindenki álma.

Forrás:

A magyar válogatott négy forduló alatt kilenc ponttal gazdagodott az Eb-selejtezőben. A mieink legutóbb a walesi válogatottat fektették két vállra, a kedd esti összecsapáson Pátkai Máté góljával diadalmaskodtunk 1-0-ra. Ezt a meccset Marco Rossi szövetségi kapitány csak a lelátóról figyelhette, mivel még Azerbajdzsánban a játékvezető elküldte őt a kispadtól.
 
Az olasz tréner szerint nem okozott neki meglepetést a legutóbbi mérkőzés, hiszen előzetesen hasonló forgatókönyvre számított. Úgy véli, Gulácsi Péternek is óriási szerepe volt a győzelemben.
 
"Pontosan olyan meccset játszottunk, amilyet előzetesen elterveztünk. Mindenki hihetetlen módon harcolt a sikerért és hajtotta végre a rá bízott feladatot. Persze a sikerhez az is kellett, hogy a walesieket hatástalanítani tudjuk, mert ha például Bale hatalmas helyzeténél Gulácsinak nem sikerült volna védenie, akkor valószínűleg most más eredményről beszélnénk. A győzelmünk azonban kétségtelenül megérdemelt és ugyanezen az úton kell tovább mennünk, amin eddig a selejtezők során" - nyilatkozta Rossi az mlsz.hu-nak.
 

Magyarország-Wales: Osztályozónapló - szurkolókat is értékeltük

 

Tehát Dzsudzsákék az élről várhatják a szeptemberi folytatást, de Rossi óvatosságra int mindenkit. A kapitány úgy gondolja, sok munka kell még ahhoz, hogy sikerüljön a kvalifikáció a 2020-as Eb-re, amely történelmi lesz, mivel több helyszínen, így Budapesten is lesznek meccsek.
 
"Az, hogy félidőben vezetjük a csoportot, még semmit nem jelent. Különös tekintettel arra, hogy nagyon kiegyenlített a csoportunk, eddig egyedül Azerbajdzsán nyújtott gyengébb teljesítményt Horvátországnál, Walesnél, Szlovákiánál és nálunk. Sok munka kell még ahhoz, hogy megvalósítsuk a szurkolóinkkal közös álmunkat, hogy jövő júniusban pályára léphessünk a lenyűgöző, új Puskás Arénában. Az viszont, hogy ez sikerül-e, csak a selejtezők legvégén fog kiderülni" - jelentette ki Marco Rossi. 

Legfrissebb híreink