Magyarország vs Németország: eldőlt, melyik válogatottban szerepel Dárdai Pál fia?

Világklasszis nyilatkozott Dárdai Mártonról.

Forrás: herthabsc.de

Korábban az nb1.hu-n is több cikk jelent meg arról, hogy Dárdai Pál középső fia, Márton a magyar vagy a német válogatottban fog-e szerepelni. A témával most a Ripost foglalkozik. A lap Thomas Hässlert idézi, az egykori kiválóság szavaiból kiindulva eldőlhetett a kérdés:

"Suat Serdar kiváló játékos, ha továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújt a Herthában, akkor – mint Marco Richternek és Dárdai Mártonnak is – minden esélye megvan a válogatottságra. Ha nem is a katari vébén, de utána, Eb-selejtezőkön vagy barátságos meccseken beépíthetik őket" - fogalmazott Hässler, aki 101 alkalommal szerepelhetett a német válogatottban.

A cikk kiemeli Dárdai fejlődési pályáját is:

A német-magyar kettős állampolgárságú, ballábas védő 2020 tavaszán a koronavírus-járvány nehézségei miatt került fel a Hertha első keretéhez (nem a kispadra később kinevezett apja, hanem még elődje, Bruno Labbadia vezetőedző irányítása mellett), és valósággal berobbant a topligás csapatba. Azóta már a szurkolók megválasztották az idény legjobbjává is.

Tavaly óta biztos pont a kezdőcsapatban, miközben a német korosztályos válogatottakban már az U21-es válogatott kerettagságáig vitte, a becsült piaci értéke pedig egy év alatt a 20-szorosára, 6 millió euróra (2,2 milliárd forint) nőtt - mutat rá a lap. 

Legfrissebb híreink