Magyarország-Törökország: a klón – OSZTÁLYOZÓNAPLÓ

Nemcsak jelenünk, hanem jövőnk is van!

Forrás: Réti Zsolt

Vége, ennyi, nincs tovább!

Legalábbis 2020-ban, mert már nem lesz több mérkőzése a magyar válogatottnak, annak a magyar válogatottnak, mely ennek a szörnyű és sok szempontból gusztustalan évnek sokak számára az egyetlen reménysugara volt.

Így volt ez a törökök elleni tegnapi mérkőzésen is, mert a 2-0-s diadalunk, illetve az eddigi teljesítményünk, illetve az oroszok lebőgése Szerbiában azt jelentette együttesen, hogy a magyar válogatott megnyerte a Nemzetek Ligája csoportját és felkerült az A osztályba.

Most jöjjön az nb1.hu 1999-es megalapítása óta működő rovata, az Osztályozónapló, melyben szakmai-szurkolói szemmel értékelem az adott mérkőzésen legalább 30 percet a pályán lévő játékosok teljesítményét.

Dibusz Dénes 7: Magabiztos volt, ráadásul lábbal is, kivéve a 21. percben történteket... Calhanoglu biztos, hogy megjegyezte végleg a nevét, ha eddig nem ismerte volna, mindkét próbálkozásakor bemutatott hárítása fontos volt, de 1-0-nál volt a fontosabb.

Magyarország-Izland: Maradona legendája - OSZTÁLYOZÓNAPLÓ - NB1.hu

 


Fiola Attila 8: Nem játszott 8-asra, de megérdemli. Szóval azért lett jobb, mint 7-es, mert amúgy egész mérkőzésen jó volt, de a 94. percben Karaman 5 méteres lövését ő blokkolta. Azaz, nem kaptunk gólt, a törökök szöglete utáni kontrából meg Varga Kevint beverte a másodikat. Fiola mentése egész egyszerűen azt jelentette, hogy megmarad az előnyünk, amit a becserélt csatár tovább növelt.

Lang Ádám 7: Tanári! Ismételten tanári! Annyira jól, okosan, gyorsan, párharcokat megnyerve futballozott most is, hogy azt kell állítanom, nem ért rajtam kívül senki a futballhoz, ha csak nekem jutott az eszembe tegnap is, hogy a ciprusinál erősebb bajnokságban kellene játszania.

Szalai Attila 7: Eléggé sok dolgot köszönhet Magyarország Marco Rossinak, őt meg aztán pláne. Langgal párban vinném Ciprusról mondjuk az Atlético Madridba, az Interbe vagy a Boca Juniorsba, de még az imádott III. Kerületi TVE-ben is elfogadnám őket, hogy tényleg megnyerjük végre az NB III Nyugati csoportját és feljussunk az NB II-be. Bal lábas, erős, magas, gyors, a labda sem zavarja, a védelem közepén és a bal oldalán is képes jól játszani, azaz hiányposztra termett. És ami aztán pláne a legfontosabb ebből a szempontból is az, hogy magyar!


Loic Nego 6: Megint olyan alázattal és hozzáállással futballozott, mintha sztyeppékről származó, ősi hun családból származna. A második félidő végére viszont egy kicsit elfáradt, de nem azért, mert erőnléti gondjai lennének vagy mert nem lett volna kedve játszani, hanem azért, mert a belét is kidolgozta Magyarországért. Ezúttal is!

Sigér Dávid 8: Nem csak a válogatottságot, a BL-csoportkört, a bajnoki címert, de az első gólját is megérdemelte a magyar nemzeti csapatban. Tett érte annyit, és mindezt mosolyogva a nép szerethető és imádható gyermekeként, hogyha vannak egyáltalán ellenségei, azok sem vitathatják az állításaimat. De nem azért, mert igazmondó juhász lennék, hanem önmaga miatt!

Nagy Ádám 8: Róla az Izland elleni siker után azt állítottam, hogy „Szerintem tegnap nem te, hanem egy soha el nem fáradó, mesterséges klónod szántotta fel a pályát.” Azóta még a szerbek és a törökök ellen is bebizonyította, hogy igazam volt/van.

Kalmár Zsolt 6: Amit az előző két meccsen bemutatott, azt képtelenség volt harmadszor is megismételni ennyire rövid idő alatt. Látszott is, hogy egy kicsit megfogta az előző két fellépés, de ha ő nincs, akkor lehet, hogy most sem tudnék nyíltan felvállalva, elfogultan értékelni. A szünetben Cseri Tamás (7) váltotta, aki az első gól előtt akkora zsugát adott, amivel ismét bizonyította, hogy neki kellene adni fél Mezőkövesdet úgy ahogy van. Vagy inkább az egészet! Vagányan, csibészen focizott, olyankor bizonyította, hogy tényleg a válogatottnál a helye, amikor sokan nem játszhattak már vagy fáradtak voltak. És ez így tényleg nagyon kemény tett a részéről.

Hangya Szilveszter 6: Azért játszott nagyon fontosan, mert nem akart főszereplő lenni. Nem akart villogni, nem akart a címlapokra egyedül kikerülni, alárendelte magát teljes mértékben a válogatott és Rossi akaratának. Ha ilyen marad emberileg és egyébként a teljesítménye is (nem csak a válogatottban, hanem ott is, ahonnan bekerül), akkor nagyon, de nagyon hosszú évekig számíthat majd jogosan a behívókra.

Magyarország-Szerbia: nem Szoboszlai volt a legjobb - OSZTÁLYOZÓNAPLÓ - NB1.hu

 


Nikolics Nemanja 6: Az nagyon kellett tőle, hogy amikor a törökök megtudták a másik meccs eredményét, és azt is, hogy akár csoportelsők is lehetnek, akkor egy pillanatra nem hagyhatták egyedül. Ez azért kellett, mert hiába támadtak le a vendégeink az első félidő második felétől már a mi térfelünkön és próbálkoztak ezzel a szünet után is addig, ameddig bírták szuflával, nem tudtak tartósan létszámfölényes helyzeteket kialakítani. A foci globális sport már vagy 2-3 évtizede abban az értelemben, hogy teljesen mindegy, ki melyik poszton játszik, mindenkinek van védekező és támadó feladata. Előbbi alól csak egyetlen kivétel van a világon jelenleg: Lionel Messi.

Könyves Norbert 6: Ment ő mindenfelé, harcolt, dózerolta a törököt futtából, levegőben, minden szögben, ahol érte őket. Az iparos munkája (és Nikolicsé is) nagyon kellett ahhoz, hogy a közvetlen török védelem tagjai már lépni alig bírtak a második félidő második felében. És ez akkor látszott a leginkább, amikor a helyére a szünetben beállt Varga Kevin (8) góljánál a spori kábé gyorsabban nyargalt a magyar tehetség után mint az oszmán védelem bármelyik tagja. Az első gólunk megszerzésében is hatalmas szerepe volt. Ő is az egyik bizonyítéka, hogy nemcsak jelene, hanem jövője is lett a magyar focinak az elmúlt években.

Legfrissebb híreink