Magyarország-Szlovákia: Osztályozónapló

Ketten emelkedtek ki a válogatottunkból.

Forrás:

Nem érdemelt vereséget a magyar válogatott hétfőn este a Groupama Arénában a szlovák válogatott ellen, mert főleg az első félidőben több gólszerzési lehetőségünk volt, de a második játékrészben is megvoltak a helyzeteink. Viszont elkerülhető gólokat kaptunk, az első szlovák találat például lesről született. Határozottabb védekezéssel viszont mindkettő elkerülhető lett volna.

Szokásunkhoz híven azokat osztályoztuk, akik legalább 30 percet a pályán töltöttek.

Gulácsi Péter 6: Az első gólról nem tehetett, de nem csak azért, mert lesről született. A másodiknál emberfeletti bravúrral tudott volna csak hárítani. A kirúgásai többször igen jól sikerültek.


Lovrencsics Gergő 6: Lendületes és férfias volt, mint mindig, még lövési kísérlete is volt. Utána sajnos megsérült, ami döntő tényezőnek bizonyult. A helyére beállt Bese Barnabás (5) ugyanis más típusú játékos, nem feltétlenül a felfutásairól híres, így nem tudta kellően segíteni az előtte játszó Dzsudzsák Balázst, ami viszont kulcselem lehetett volna.

Willi Orbán 5: Most volt talán a legbizonytalanabb a válogatottban. Az első találatnál légüres térben mozgott, sem a szlovákok, sem a labda útját nem tudta keresztezni, a másodiknál meg nem tudta kisegíteni Baráth Botondot. Több bizonytalan megmozdulása is volt.

Baráth Botond 5: Az első kapottnál ott volt, ahol lennie kellett, lesen is volt a szlovák csatár... A másodiknál viszont nem volt elég határozott. A meccs után a szíve hajtotta előre, amikor odaszólt a sporinak (Rossi és szerinte sem mondott olyat, amiért második sárgát kellett volna kapnia), de a szóbeli jelzés a sporinak még mindig a csapatkapitány és a szakvezetés dolga. Ezt meg kell tanulnia.

Kádár Tamás 5: Lehetett tudni, hogy a szlovák támadójáték az ő oldalán az erősebb, onnan is jött a beadás az első előtt... Ha kicsit jobban tudja segíteni a támadásokat...

 


Kleniheisler László 6: Rengeteg melót belepakolt a meccsbe, helyzete, helyzetei is voltak, az első félidőben játszott jobban. Azért a játékrészért 7-est érdemel, a másodikban fokozatosan visszaesett, ebben a sérülése is közrejátszhatott.

Nagy Ádám 5: Látszott rajta, hogy megfogta az angliai sérülése, nem volt annyira lendületes és vagány, mint szokott lenni, ez főleg a mélységi passzainál látszott. Az első szlovák gól előtt meg csak úton volt, de nem ért oda sehová.

 


Dzsudzsák Balázs 6: Két ember helyett kellett elvégeznie a jobb oldali támadófeladatokat Lovrencsics kiválása után... Ameddig a Fradi cséká pályán volt, szabadabban, bátrabban tudott játszani, akkor voltak sokkal jobb labdái a társainak.

Szoboszlai Dominik 8: A magyar válogatott legjobbja volt, nem csak a gólja miatt. Fantázia, csibészség és vagányság is volt a játékában, felvállalta a cseleket és a merészebb passzokat is. Helyzetei is voltak. 7-esre játszott, de a gólja miatt 8-ast kap.

Sallai Roland 7: Hajszállal maradt csak el a teljesítménye Szoboszlaiétól. Kár, hogy a végére megsérült, cserét is kért, de maradnia kellett. Nem csak a támadások felépítéseiben vett részt, a kapu elé is többször odaért, az első félidőben nüanszok választották el a góltól.


Szalai Ádám 6: Neki mindig borzasztóan nehéz feladata van elől, mert abban a sávban egyedül harcol a legtöbbször a mieink közül. Volt egy jó lövése az első félidőben, a másodikban meg bátor lövése. A lelátóról könnyű okoskodni, de abban a helyzetben ott állt tőle nem messze üresen Kleinheisler...

Legfrissebb híreink