Magyarország-Szlovákia: Marco Rossi reakciója

Játékvezetőkről, hibákról és büszkeségről beszélt.

Forrás: mlsz.hu

Mint ismeretes, a magyar válogatott 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán Szlovákiától, így egy lépéssel távolabb került a 2020-as Európa-bajnokságtól. A lefújást követően az 55. születésnapját kevésbé ünneplő Marco Rossi értékelte a látottakat.

 

"Elkövettünk néhány hibát és ez jelentette a vereséget. Mi hibáztunk, és nem alibit keresek, de a játékvezetői csapat is sok malőrrel dolgozott, például az első gól alapjaiban befolyásolta a meccset.

 

A második találat a védelem pozícióbeli hibája volt. Összességében nem érdemeltük meg a vereséget, a játékosok mindent megtettek, jó hozzállással. Tudtuk, hogy a szlovákok erősek és képesek arra, hogy birtokolják a labdát. Egy döntetlent megérdemeltünk volna.

Nem tudok panaszkodni a játékosaimra, büszke vagyok rájuk. Két vereséget szenvedtünk eddig ebben a csoportban, pont azokon a meccseken, amiket a legjobban meg akartuk nyerni. Ez csalódottá tesz. Keményen kell dolgozni és felemelt fejjel kell menni tovább előre.

 

Azt mondtam a fiúknak, hogy ez egy különleges, kiegyenlített csoport, lássuk csak a horvátok azeriek elleni döntetlenjét, így harcolunk tovább. A cél az, hogy pontokat hozzunk el Splitből. Most a helyzetünk bonyolultabb, mint volt, de hinnünk kell és ez segít nekünk. Azt nem tudom, hogy képesek leszünk-e nyerni legközelebb, de ennek szellemében dolgozunk."

 

Élő közvetítésünk ide kattintva érhető el, a mérkőzés összefoglalója itt olvasható.

Legfrissebb híreink