Magyarország-San Marino: újra szóba került Rossi jövője - reakció

Szoboszlaira külön is kitért az olasz mester.

Forrás: Réti Zsolt

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a magyar válogatott 4-0-ás győzelmet aratott hazai pályán San Marino ellen.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón így értékelt Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

„Minden egyes mérkőzésen Magyarországot képviseljük, és a maximumra törekszünk. Ez lesz Varsóban is, függetlenül attól, hogy matematikailag már eldőlt, hogy nem lehetünk ott a vb-n, de ezt már tudtuk az albánok elleni meccsek után is. A lengyelek elleni meccsre pihentetem is játékosokat. Például Fiola Attilát és a mai meccs első felében Schäfer Andrást is. San Marino ellen próbáltuk kiszolgálni a szurkolókat, próbáltunk minél több gólt szerezni és a játékosok megfeleltek az elvárásaimnak.” (nso.hu)

Rossi ezután külön kitért Szoboszlai Dominikra:

„Szoboszlaival kapcsolatban sosem kételkedtem, hogy mindig büszkén viseli a válogatott mezét. Ez minden játékosban közös, de rá különösen jellemző. Amikor itt van, csak a válogatottra gondol, minden percet maximális erővel játszik. Büszke, motivált játékos, ezt ma is megmutatta.” (nso.hu)

Végezetül a válogatott újoncairól beszélt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, valamint a jövőjéről is szót ejtett:

„Elégedett vagyok Kiss Tamás és Balogh Botond munkájával, hozzáállásával. Mindenkire odafigyelünk, az U17-es mérkőzéseket is figyeljük, aki bizalomra ad okot az lehetőséget, meghívót kaphat. Ami az évet illeti, a mérleget lerontotta az Albánia elleni két meccs. Az Eb-n egy olyan képet sikerült mutatnunk a csapatról, ami beleégett az emberek emlékezetébe, de Albánia tönkretette az összképet. Ez az oka annak, hogy most már nincs meg az esély, hogy kijussunk a vb-re. Ami pedig a jövőmet illeti: négy évig van még szerződésem, tudom, hogy élvezem az elnök úr feltétlen bizalmát és számomra ez a legfontosabb és persze az is, hogy a szurkolók többségének bizalmát is élvezem. Nem teszek eleget azok vágyainak, akik azt szeretnék, hogy már holnap elpatkoljak.. Persze, egyszer mindenkinek vége lesz, de most száz szurkolóból ötvenegy azt szeretné, hogy maradjak, és ez a fontos. De egy-egy meccsen bármi megtörténhet, ha mondjuk jövőre, a Nemzetek Ligája A-divíziójában három-négy meccset elveszítünk három-négy góllal, nyilván ismét többen követelik a fejemet. Jelen pillanatban szeretnék maradni és az elnök úr is ezt szeretné.” (nso.hu)

Legfrissebb híreink