Magyarország-Olaszország: Szalai Ádám iszonyatos csalódottsága - reakció

Hozzá méltó, őszinte nyilatkozattal búcsúzott.

Forrás: Réti Zsolt

Mint arról beszámoltunk, Olaszország 2-0-ra győzött a Puskás Arénában a magyar válogatott ellen, így az olaszok végeztek a Nemzetek Ligája-csoport élén, míg Marco Rossi együttese a második helyen végzett.

A lefújás után a válogatottól búcsúzó csapatkapitány, a lefújás után hosszú percekig a szurkolókkal ünneplő Szalai Ádám csalódottan értékelt.

"Nem tudom azt átérezni, amit a meccs előtt éreztem. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, annak ellenére is, hogy tudtuk az esélyeket. Iszonyatosan csalódott vagyok, nem tudom átérezni, hogy ez volt az utolsó meccsem a válogatottban. Óriási köszönet a szurkolónak, a társaimnak, a stábnak. Amikor az ember tudja, hogy utoljára énekli a himnuszt aktív játékosként, átfutnak rajta a dolgok annak ellenére is, hogy mindig játszom a hidegvérűt. Az első félidőt nem a megszokottak szerint játszottuk, sok lehetőség volt, hogy jól hozzuk ki a labdát, de a létszámelőnyt nem tudtuk kiaknázni. A második félidőben odapattant elém a labda, 1-1 lehetett volna, ehelyett a másik oldalon kaptunk gólt. Jelen pillanatban is úgy van, mint régen, hogy saját magamat szedem darabokra, majd pár nap múlva már máshogy élem meg. 13-14 évesen, az Újpest-pályán megkérdezték, mi szeretnék lenni és azt feleltem: válogatott labdarúgó. Nyilván ezek alapján nem lehetnék csalódott most, hiszen minden teljesült, de az a baj, ha eljutunk 10 pontig és egy meccsel a vége előtt 2 ponttal vezetünk, elviszi az embert a hév és másban, nem a realitásban gondolkozik. Ha megnézzük, honnan kerültünk hova, egy embernek jár köszönet: Marcónak, aki a stábbal együtt olyan csapatot hozott össze, amely erőn felül teljesítenek. Remélem, a következő években az összes fiatal tehetségünk beérik és ezt tudjuk folytatni, ezen a megkezdett úton tudunk továbbmenni, mert láthatjuk, mi lehetséges. A mai labdarúgásban átalakult minden, a legkisebbek és a legnagyobbak között hajszálnyi különbség van, lásd például Feröer. Jó csapatmunkával bármi lehetséges. Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, a kritikákat, nehéz szituácókat, mert olyan emberré formáltak, ami miatt örök hálával tartozom mindenkinek. Remélem, új fejezet, új út nyilik számomra, és remélem, minimum ennyire jelen lehetek és helyt tudok állni benne. Biztos vagyok benne, hogy családapaként is a legjobbat fogom nyújtani. Jövő hétfőn pedig edzői vizsgám lesz itthon, azt kérem mindenkitől, hogy szurkoljon nekem ott is!"

Legfrissebb híreink