Magyarország-Olaszország: kimaradó ziccerek, Szalai Ádám búcsúja

Az olaszok végeztek a csoport élén. 

Forrás: Bakonyi Péter

Magyarország-Olaszország: 0-2 (0-1)


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: DONNARUMMA

Az olasz kapus ismét bizonyította, miért ő a világ egyik legjobb hálóőre. Több bravúrt is bemutatott a mérkőzés folyamán és, amikor nem volt a helyzet magaslatán, Fortuna mellette állt. Ahogy mondani szokták jó kapusnak van szerencséje. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: 52. PERC A MÁSODIK OLASZ GÓL

Ahelyett, hogy a magyar válogatott egyenlített volna egy óriási kavarodás után, a kontrából megrúgták az olaszok a második, egyben mindent eldöntő találatukat Dimarco révén. 

A magyar válogatott az előkelő második helyen zárta a csoportot. 

TABELLA:
1. Olaszország 5 2 2 1 8–7 +1 11 
2.MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 8–5 +3 10
3. Németország 5 1 3 1 11–9 +2 7 
4. Anglia 5 – 2 3 4–11 –6 3

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK
 

NEMZETEK LIGÁJA, A-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
20.45: Magyarország-Olaszország 0-2 (0-1) - vége

gólszerző: Raspadori (27.), Dimarco (52.)

sárga lap: Szalai Á. (45+1.), Fiola (86.), ill. Acerbi (34.)
 

Vezeti: Bastien (Zakrani, Berthomieu) – franciák

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Fiola, Nagy Á. (Styles, a szünetben), Schäfer, Kerkez (Gazdag, 57.) – Nego (Bolla, 75.), Szoboszlai (Kleinheisler, 85.) – Szalai Ádám (Ádám M., 75.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
A kispadon: Dibusz (kapus), Szappanos (kapus), Mocsi, Varga K., Bolla, Kleinheisler, Gazdag, Styles, Ádám, Baráth, Botka, Vécsei
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Tolói, Bonucci, Acerbi (Bastoni, a szünetben), Di Lorenzo (Mazzocchi, 90.) – Jorginho (Pobega, 72.), Cristante, Dimarco – Barella, Gnonto (Gabbiadini, 65.), Raspadori (Scamacca, 72.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
A kispadon: Meret (kapus), Provedel (kapus), Luiz Felipe, Pobega, Frattesi, Scamacca, Esposito, Grifo, Mazzocchi, Gabbiadini, Zerbin, Bastoni 

 

20.44: Elhangzik a két ország himnusza. Mondani sem kell, hogy a magyar himnuszt a pályafutása utolsó válogatott meccsén szereplő csapatkapitány, nagybetűs KAPITÁNY, Szalai Ádám sírva hallgatja végig. A kispadon Laczkó Zsolt másodedző is sír. Félelmetes pillanatok.

20.45: Elkezdődik a mérkőzés. Fehérben, vadiúj szerelésben a mieink, kékben az olaszok.

2. perc: Barella kezezése után ígéretes helyzetből lőhetett szabadrúgást Szoboszlai. Bele a sorfalba, majd az ismétlésből szögletre pattant a labda.

4. perc: Di Lorenzo merészkedett előre a jobbszélen, a tizenhatoson belülről centerezett volna, végül szögletet harcolt ki.

5. perc: Hajmeresztő pillanat: egy veszélytelennek tűnő Cristante-beadás után Gulácsi kezéből csúszott ki a labda, ami a hálóban kötött volna ki, ha nem tisztáz a gólvonalról az utolsó pillanatban Szalai Attila. 

8. perc: Nagy Ádám játszotta ki szépen a labdát balra, Kerkez beadása csúszott le. 

11. perc: Nyomnak az olaszok, de egyelőre szépen állja a sarat a válogatott. 

12. perc: Raspadori szabadrúgása után Di Lorenzo fejelt, kapu mellé.

16. perc: Barella beadását fejelte ki higgadtan Orbán. 

17. perc: Fiola ütközött Jorginhóval az olasz tizenhatos környékén, épp a Chelsea-középpályás könyökébe fejelt bele. Vérzik, ápolni kell őt.

20. perc: Olasz szöglet után indult meg kontrából a válogatott, Szoboszlainak viszont végül nem sikerült lőnie.

24. perc: Fellélegezhet kicsit a nyomás alól a magyar válogatott, sikerül picit feljebb tolódni.

26. perc: Dimarco beadása tűnik veszélyesnek, de lesről indul az Inter védője. 

27. perc: Vezet Olaszország egy kapitális magyar védelmi hiba után. Hátul passzolgatott a válogatott, Nagy Ádám visszatette Gulácsi felé, de röviden, Gnontóról pedig Raspadorihoz pattant a labda, aki köszönte szépen és simán megoldotta a ziccert: öt méterről lőtt az üres kapuba. 0-1.

31. perc: Egy ívelés után Di Lorenzo veri át szép megoldással Kerkezt, ballal lőtt tizenhatról, a labda picivel, de elkerülte a hosszú alsót. 

32. perc: Szoboszlai szabadrúgása után Orbán fejelte középre a labdát, az érkező Fiola pedig majdnem lőni tudott közelről. A szöglet után Nego ívelt be veszélyesen, Donnarummának kellett résen lennie.

34. perc: Acerbi szabálytalankodott Negóval szemben, villant a sárga lap. 

35. perc: Nyomás alatt az olasz kapu, főként a Szoboszlai, Nego, Schäfer hármasnak köszönhetően. 

36. perc: Dimarco beadása és Di Lorenzo passza után Raspadori lőhetett a tizenhatoson belülről, Kerkez blokkolt nagyot.

38. perc: Ismét bejut a labda a magyar tizenhatoson belülre, Gnonto viszont addig forgolódott, hogy Kerkez mentett előle. Dimarco lövése ezek után csak felszabadításként hatott.

41. perc: Cristante öklelte fel Negót, Szoboszlai újabb szabadrúgása és beívelése pedig ismét veszélyes volt: Orbán visszafejelte a labdát, Szalai Attila viszont nem tudta a kapuba kanalazni. Nagy helyzet volt.

44. perc: Lang lép fel egy támadáshoz, de a beadása lecsúszik. 

45. perc: Szoboszlaihoz került a labda, nagyjából húsz méterről csavarhatott, Donnarumma könnyen fogja a középre tartó löketet.

45+1. perc: Szalai Ádám kap sárga lapot, miután Jorginho óriásit színészkedett, ő pedig a mezén keresztül igyekezett felhúzni a nagyot homorító ellenfelét.

21.34: Vége az első félidőnek, 1-0-ra vezet Olaszország.

21.49: Elindult a második félidő. Mindkét csapat cserélt egyet, Nagy Ádám helyén Styles a mieinknél, Acerbi helyén Bastoni a vendégeknél.

46. perc: Veszélyes Dimarco-beadás után Di Lorenzo fejel, de Kerkez szépen helyezkedett, így jócskán kapu fölé szállt a labda.

50. perc: Mi maradt ki, te jó ég... Előbb Nego lőtt a tizenhatosról, a kipattanó után Szoboszlai próbálkozását blokkolták az olasz védők, majd a kifelé guruló labdát Styles tekerte rá pazarul, Donnarumma pedig pont Szalai Ádám elé ütötte azt. Csapatkapitányunknak viszont nem sikerült a kapuba lőnie közvetlen közelről, az utosó pillanatban valahogy blokkoltak az olaszok.

52. perc: Ami kimarad itt, az bemegy ott... szép akció végén Barella indította Cristantét, aki tökéletesen passzolt középre, Dimarco pedig érkezett és két méterről, Nego mellől az üres kapuba bombázott. 0-2.

55. perc: Újabb őrületes védés Donnarummától: egy kontra végén Szoboszlai passzolt Negóhoz, aki remekül adta be, Styles pedig közelről fejelhetett. Az olaszok világklasszis kapusa viszont valahogy visszaért és lábbal védeni tudott...

57. perc: Taktikai változtatás: Kerkez helyén Gazdag a pályán. Fiola átjön a balszélre, Negóé pedig a jobbszél.

58. perc: Dimarco nagyon veszélyesen játszik, ezúttal egy kicsúsztatott labdát durrantott kapu fölé.

63. perc: Donnarumma hihetetlen... Styles lőtt a tizenhatosról, a labda megpattant Bonucci lábán, a kapus viszont védeni tudott. A szöglet után kiejti a labdát, végül mégis ő jöhet kirúgással.

65. perc: Styles remekül játszik, ezúttal távolról próbálkozott, a labda ismét Bonuccin pattant meg. Közben cserélnek az olaszok, Gnonto helyén Gabbiadini a pályán.

68. perc: Nagyon nyom a magyar válogatott, de nem jön egyelőre a gól. Orbán lőtt a tizenhatosról, kapu fölé.

72. perc: Kettős olasz csere: Raspadori helyén Scamacca, Jorginho helyén Pobega.

75. perc: Kettős magyar csere: lejön, így befejezi válogatott szereplését Szalai Ádám, Ádám Martin váltja. Nego helyén Bolla.

79. perc: Nagyon érdekes játékvezetői ítélet... Fiola teszi középre, Bastoni két kézzel lök Ádám Martinon, a bíró viszont továbbot int. A VAR-vizsgálat után sincs büntető...

83. perc: Picit alábbhagyott a magyar lendület, az olaszok pedig nem sietnek sehova, tökéletes nekik ez az eredmény.

85. perc: Kihasználja az utolsó cserelehetőségét is Marco Rossi, Szoboszlai helyén Kleinheisler a pályán.

86. perc: Fiola lép oda durván Di Lorenzónak, sárga lap.

89. perc: Egy olasz kontra végén előbb Dimarco, majd Scamacca lőtt, előbb Gulácsi védett, majd az oldalháló mentette meg a góltól a magyar csapatot.

90. perc: Di Lorenzo helyén Mazzocchi a pályán, ő most debütál az olasz válogatottban.

22.39: Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyert Olaszország. Nagyot küzdött a magyar válogatott, és sem a mai meccs, sem pedig az egész Nemzetek Ligája-sorozat alapján semmi oka nincs a szégyenkezésre. 

 


A MÉRKŐZÉS ELŐTT:


ELŐZMÉNYEK:

Legfrissebb híreink