Magyarország-Olaszország: az MLSZ figyelmeztetése

Fontos információkat közölt a szövetség.

Forrás: Réti Zsolt

Talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy az utóbbi évek egyik legfontosabb meccse vár a magyar válogatottra ma este. A mieink Olaszországot fogadják a Puskás Arénában, és amennyiben összejön a pontszerzés, akkor Marco Rossi legénysége megnyeri a halálcsoportot a Nemzetek Ligájában.

Korábban már jeleztük, hogy a magyar szurkolók nagyon készülnek a sorsdöntő ütközetre:

Az MLSZ is kiadott egy közleményt, amelyben többek között arra figyelmeztet, hogy a drukkereknek kerülniük kell a különböző rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokat. Íme a szövetség bejelentése:

"A magyar-olasz Nemzetek Ligája-mérkőzése napján a Puskás Aréna Parkban már 18:15-től programok várják a szurkolókat, ezért – és a sorok elkerülése érdekében is – érdemes legalább másfél órával a találkozó előtt a helyszínre érkezni.

A telt házas mérkőzések esetében már megszokott módon azt javasoljuk, hogy mindenki lehetőség szerint a közösségi közlekedést, a metró- és villamosjáratokat vegye igénybe a Puskás Aréna megközelítésekor, és érkezzen időben. A BKK információkkal és járatsűrítéssel segíti a szurkolókat, ugyanakkor az autósközlekedés korlátozása várható a környéken. A kapukat 17:45-kor nyitják. A megszokott módon, a Szoborparkban, a Toronyépület közelében Szurkolói Falu várja az időben érkezőket, akik korábbi válogatott játékosokkal is találkozhatnak.
 
Fontos megemlíteni az előttünk álló mérkőzésről szólva, hogy a korábbi rendbontások és diszkriminatív viselkedés miatt az Eb-győztes elleni összecsapást is az UEFA felfüggesztett büntetésének terhe alatt játssza a válogatott. Gyűlöletnek és rasszizmusnak semmi helye a válogatott mérkőzésein! Ahhoz, hogy a nézők a jövőben is a helyszínen szurkolhassanak a csapatnak, önfegyelemre és az ellenfél tiszteletére is szükség van. Nem szabad okot szolgáltatni további szankciókhoz, különösen rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokkal.

További információk:
 
A szurkolói falu aktivitásai: arcfestés, élőcsocsó, footgolf, biliárdfoci, dartsfoci, gombfoci, freestyle focisták.
 
A Legendák közönségtalálkozója: 19:20-20:00.
 
A Szurkolói Falu mellett étel- és italkínálat várja a szurkolókat (fizetni kizárólag kártyával lehetséges, készpénzes fizetési lehetőség nem lesz. Akinek van korábbról, beválthatja a RePohár-kuponjait).
 
Szurkolói boltok (Ria2-termékek): mind a négy bejárat közelében, az első szinten (103, 116, 122, 135-ös kioszkok), illetve mindkét VIP-ben.

Rendőrségi közlekedési zárás: 18:45
 
Megállási és várakozási tilalom a csatolt közlekedésrendészeti intézkedés szerint lesz (meccsnapon reggel 8-tól, a lakók igényeinek figyelembevételével)
 
A stadionba nagyobb csomag bevitelére nem lesz lehetőség, a maximális méret A4-es nagyságú."

A Magyarország-Olaszország mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló:
MAGYARORSZÁG-Olaszország, Puskás Aréna 20.45
Anglia-Németország, London 20.45

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG   5   3  1  1   8-3  10 pont

2. Olaszország    5   2  2  1   6-7   8
3. Németország    5   1  3  1   8-6   6
4. Anglia         5   -  2  3   1-7   2 - kiesett

Korábbi eredmények:
1. forduló (június 4.):

Magyarország-Anglia 1-0 (0-0)
Olaszország-Németország 1-1 (0-0)
    
2. forduló (június 7.):

Olaszország-Magyarország 2-1 (2-0)
Németország-Anglia 1-1 (0-0)
    
3. forduló (június 11.):
Magyarország-Németország 1-1 (1-1)
Anglia-Olaszország 0-0
    
4. forduló (június 14.):
Anglia-Magyarország 0-4 (0-1)
Németország-Olaszország 5-2 (2-0)
    
5. forduló (szeptember 23.):
Németország-Magyarország 0-1 (0-1)
Olaszország-Anglia 1-0 (0-0)

Legfrissebb híreink