Magyarország-Németország: Gera Zoltánnak igaza lett

Fájó hibákat követtek el a magyarok.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ beszámolója:

"A magyar U21-es válogatott túl sok hibát követett el ahhoz, hogy eséllyel vegye fel a harcot Európa egyik legjobb korosztályos csapata ellen, így a németek végül 5-1-re megnyerték a két csapat szegedi Eb-selejtezőjét.

A magyar válogatott a pénteki, lengyelek elleni 2-2-es döntetlent követően a csoport legerősebb együttesével, az eddigi mindhárom Eb-selejtezőjét megnyerő német válogatottal találkozott, amelynek keretében nem mellesleg idei U21-es Eb-aranyérmes labdarúgó is szerepel.

A mieink kezdőcsapatában volt néhány változás a pénteki találkozóhoz képest, Szűcs Kornél, Csontos Dominik és Kiss Tamás került be az együttesbe. A válogatottat szinte teltház fogadta a Szent Gellért Fórumban.

Gera Zoltán bátor játékot kért csapatától a németek ellen, és azt is kiemelte, hogy csak akkor lehet esélyünk az eredményes játékra, ha hiba nélkül teljesít a csapat. A németek próbálták gyorsan magukhoz ragadni a kezdeményezést, mi pedig már az 5. percben elkövettünk egy védelmi hibát, amit ellenfelünk kíméletlenül kihasznált: Shuranov lövését Hegyi még bravúrral védte, a kipattanóra azonban Schade érkezett, és közelről a léc alá bombázott (0-1).

A gól után nem esett szét a játékunk, kihasználtuk, hogy a vezetést tudatában a németek valamelyes visszább álltak, és elsősorban széleken vezetett támadásokkal próbáltunk veszélyeztetni. Ez persze rejtett kockázatokat magában, mert a vendégek a megszerzett labdákkal nagyon gyorsan a kapunk elé értek, vagyis a bátor játék nem mehetett a szervezett védekezés kárára. A 20. percben Skribek jobb oldali szöglete után Szendrei fejelt a kapu fölé.

Hiába volt azonban kiegyenlített a játék, a 32. percben a németek ismét kihasználták, hogy nem védekeztünk kellően határozottan ellenük a kapunk előtt, egy ziccerig játszott akció végé Tillman bombázott 10 méterről, védhetetlenül a bal felső sarokba (0-2). A második német találat megfogta a csapatot, beszorultunk a kapunk elé, de a 39. percben egy parádés kontratámadás végén szépítettünk: Skribek Alen kapott remek indítást Varju Benedektől, befutotta a labdát, majd hajszálpontos passzát követően a kapu előtt érkező Kiss Tamás szintén hajszálpontosan a bal alsó sarokba lőtt (1-2). A félidő hátralévő perceiben egy-két gyors támadással még megpróbálkoztunk, de az eredmény a szünetig nem változott.

A félidőben Gera Zoltán cserélt, Szűcs Kornélt Bukta Csaba váltotta, ami egyértelműen arra utalt, hogy a támadójátékunkat próbáljuk meg erősíteni. Öt perc sem telt az első helyzetünkig, Kerkez Milos bal oldali beadása után Németh András kapura fordult és lőtt, de a német kapus védeni tudott.

Az 53. percben egymás után több játékosunk is hibázott a kapunk előtt, a németek éltek a lehetőséggel, és Shuranov találatával megduplázták az előnyüket (1-3), majd a 66. percben Schadét nem tudtuk feltartóztatni, passzából a ziccerbe kerül Krauss lőtt gólt (1-4). A németek a biztos vezetés tudatában sem vettek vissza, továbbra is támadásban maradtak, ebben a periódusban nem tudtuk kontrákkal megnehezíteni a dolgukat. A 75. percben hármas cserét hajtottunk végre, de a frissítést követően sem tudtunk helyzeteket kialakítani a német kapu előtt.

A szépítés a hajrában sem jött össze, a németeknek azonban még egy helyzete is góllá érett: Schade a kapu előtt kapta a labdát és szinte teljesen üresen lőhetett (1-5). A találkozó az Eb-címvédő 5–1-es győzelmét hozta."

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
Magyarország–Németország 1–5 (1–2) 
Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette:
David Coote (angol) 
MAGYARORSZÁG: Hegyi – Varju, Mocsi, Csontos (Csonka, 75.) – Kiss T., Baráth, Szűcs (Bukta, a szünetben), Szendrei (Csongvai, 83.), Kerkez – Skribek (Komáromi, 75.), Németh A. (Bárány, 75.). Szövetségi edző: Gera Zoltán.
NÉMETORSZÁG: Philipp – Mbom (Beyer, 67.), Bauer, Thiaw (Bella Kotchap, 71.), Katterbach – Keitel (Bätzner, 71.), Stiller – Schade, Tillman (Knauff, 67.), Burkardt – Shuranov (Krauss, 59.). Szövetségi edző: Antonio Di Salvo.
Gólszerző: Kiss T. (39.), ill. Schade (5., 90.), Tilman (32.), Shuranov (53.)

A csoport állása négy forduló után: 1. Németország 12 pont, 2. Izrael 9, 3. Lengyelország 7, 3. Magyarország 4, 5. Lettország 3, 6. San Marino 0

Legfrissebb híreink