Magyarország-Izland: Szalai beszédet mondott, Nikolics nem gondolta volna

Újabb sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott.

Forrás: mlsz.hu

Szalai Attila szerint mindenki apait-anyait beleadott Izland ellen, és ezzel tudta megfordítani a mérkőzést a csapat, Nikolics Nemanja nem gondolta volna, hogy átélhet még egy ilyen nagy sikert a válogatottal - írta meg a hivatalos honlapján az MLSZ.

Az Izland elleni győztes Eb-pótselejtező másnapján Szalai Attila és Nikolics Nemanja válaszolt az újságírók kérdéseire a Telkiben megtartott sajtótájékoztatón.

– Nem kezdtük jól a meccset, voltak problémáink az első félidőben, a szünetben erről zajlott a beszélgetés a mesterrel és a stábbal – fogalmazott Szalai Attila. – Átbeszéltük, hogy mit kellene változtatni a második félidőre annak érdekében, hogy nyomást tudjunk gyakorolni az ellenfélre. A lefújás után is szinte azonnal kapcsolatba léptünk a szövetségi kapitánnyal, aki elérzékenyülve mondta el, hogy a legnagyobb álma vált valóra, karrierje eddigi csúcspontja és legnagyobb sikere az Eb-kijutás, mint ahogy a játékosok legnagyobb részének is.

– Fizikálisan kemény meccs volt a tegnapi, Izland a gólja után kontrákra építette játékát, sokat kivett a csapatból ez a bő kilencven perc – tette hozzá a 22 éves védő. – Nekünk hátul arra kellett figyelnünk, hogy tudjuk biztosítani egymást, és levédekezzük az izlandiak gyors ellentámadásait. Ezt úgy érzem, sikerrel megoldottuk. Mindenki hitt és bízott a győzelemben az utolsó pillanatig. Az izlandi gól után rendezni tudtuk a sorokat, és nagy tartásról tett tanúbizonyságot a csapat. Mindenki hatalmasat küzdött, apait-anyait beleadott, és ezzel tudtuk megfordítani a mérkőzést. Két fontos találkozó vár ránk a Nemzetek Ligájában, Szerbia és Törökország ellen is szeretnénk jól szerepelni, és ugyanolyan fontos az eredmény is, hiszen a következő sorsolás kalapbeosztása múlhat rajta.

Nikolics Nemanja csereként állt be csütörtökön, és az első gólt megelőzően ő hozta játékba fehérvári csapattársát, Nego Loicot, akihez némi szerencsével, két izlandi láb érintésével került el a labda.

– Az egyenlítő gól előtt az járt a fejemben, hogy megpróbálok kapura lőni, mint ahogy normál esetben tenni szoktam a tizenhatoson belülről, de meghallottam, hogy Nego kérte a labdát, és az utolsó pillanatban a passzt választottam – idézte fel a találatot a csatár. – Hatvanezer ember előtt lehet, hogy nem hallom meg, és másképp döntöttem volna, nagyon örülök, hogy így alakult. Amikor elkezdtük melegíteni a második félidőben az oldalvonal mellett, a többiekkel arról beszéltünk, hogy aki be fog állni, annak még több pozitív energiát kell bevinni a pályára. Nem könnyű beállni egy ilyen meccsen, mert mindenképpen pluszt kell adnod a csapatnak, de úgy érzem, mindenki jól szállt be, és segíteni tudott a fordításban.

Nikolics Nemanja ott volt 2016-ban a franciaországi Eb-n is, és akkor is az ő passzából szereztünk kulcsfontosságú gólt Izland ellen a hajrában. Az az előkészítés csoportgyőzelemhez vezetett, a mostani pedig Eb-kijutáshoz.

- Érdekes, hogy két fura passzal kétszer is segíteni tudtam Izland ellen, négy éve és most is az ellenfél számunkra szerencsés labdaérintései után értünk el fontos gólt – fogalmazott Nikolics. – Amikor pár éve lemondtam a válogatottságot, nem sok esélyt láttam rá, hogy részese lehetek még ekkora sikernek. Azért, hogy másképp alakult, köszönetet kell mondanom a szövetségi kapitánynak is, aki látott annyit bennem, hogy tudok még segíteni a csapatnak.

A MOL Fehérvár támadója azt is elárulta, hogy alaposan megnehezítette a meccsre való felkészülést a szövetségi kapitány kiesése.

– Marco Rossi pozitív koronavírus-tesztjének a híre megfogta a csapatot a meccs előtt, kicsit aggódtunk, mert nem mindennapi helyzetet hozott a kiesése, egészen más lett az utolsó néhány nap forgatókönyve, mint amire készültünk. Végig napi kapcsolatban voltunk és vagyunk a kapitánnyal, a vele való folyamatos kommunikáció is erőt ad a csapatnak. A csütörtöki győzelemmel egy nagy teher esett le a vállunkról, az Eb-kijutás önbizalmat kell, hogy adjon mindenkinek. Aki pályára lép a hátralévő két Nemzetek Ligája-mérkőzésen, annak élveznie kell a játékot, ki kell használnia minden percet a pályán. A célunk az, hogy mindkét meccset megnyerjük – tette hozzá Nikolics Nemanja.

Legfrissebb híreink