Magyarország-Izland: ezúttal nem jött össze

Remek értékelés a szövetségi kapitánytól.

Forrás: MLSZ

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Izland csapatától az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolcadik, utolsó fordulójában, kedden a Szusza Ferenc Stadionban, így Markó Edina szövetségi kapitány csapata két győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel csoportja negyedik helyén végzett - jelezte az MTI.

Az első félidőben a tartalékos magyar válogatott masszívan védekezett a világranglistán 24 hellyel jobban álló izlandiak ellen, így nem született gól. A második felvonásban is sokkal többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, és a 65. percben meg is szerezte a vezetést, amelyre nem érkezett magyar válasz.

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén a hetedik izlandi siker született.

"Ilyen a magyar labdarúgó, tud küzdeni és a bajban összeszedi magát. Csapatként jól működtünk, próbáltuk kisegíteni egymást és az utolsó erőtartalékainkat mozgósítottuk. Zágor Bernadett utoljára az U19-es válogatottban játszott ennyire hátul, és ma este a csapat egyik legjobbja volt" - értékelt a lefújást követően Markó Edina szövetségi kapitány. "Nagyon jól kezdtük az évet, úgy éreztem, felfelé ívelő ágon vagyunk, jó meccseket játszottunk az előző év végén, majd a törökországi felkészülés is nagyon jól sikerült, úgy éreztük, szintet tudunk lépni. Aztán jött a koronavírus, ami átírt mindent, szinte minden alkalommal új keret állt a rendelkezésre, de az, hogy a végére így kiegyenesedtünk, az a magyar női labdarúgás összetartó erejét mutatja."

 

Eredmény, 8. (utolsó) forduló, F csoport:
Magyarország-Izland 0-1 (0-0)


gólszerző: Thorvaldsdóttir (65.)

A csoport állása: 1. Svédország 19 pont/7 mérkőzés (34-2), 2. Izland 19/8 (25-5), 3. Szlovákia 10/7, 4. Magyarország 7/8, 5. Lettország 0/8

Az ötösből az első helyen záró csapat kijut a 2022-re halasztott angliai kontinenstornára, ahol a kilenc csoport három legjobb másodikja is biztosan szerepelhet. A maradék hat második helyezett oda-visszavágós párharcban dönt a további három hely sorsáról.

Legfrissebb híreink