Magyarország-Izland: eldőlőben Szoboszlai sorsa

Megkérdezték tőle, vannak-e irigyei.

Forrás: MLSZ

Szoboszlai Dominik klubja, a Salzburg által elrendelt karanténszabályok miatt nem lehetett ott a magyar válogatott legutóbbi három, egyébként idegenbeli mérkőzésén, de a jelek szerint jó esély van arra, hogy az Izland elleni, sorsdöntő meccsen ismét Marco Rossi vezetőedző rendelkezésére álljon (mint ismeretes, a november 12-én a Puskás Arénában megrendezendő mérkőzés győztese vehet majd részt a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságon).

És erről ő maga nyilatkozott az Indexnek, a 20. születésnapja alkalmából adott interjújában annál a résznél, amikor arról kérdezték, milyen helyen helyezkedik el klubjában és a válogatottban a játékosok közötti hierarchiában.

Egész jó volt az első húsz év - Születésnapi interjú Szoboszlai Dominikkel

Milyen volt az első húsz év? Kisgyermekként mit tervezett, és abból mi valósult meg? Amit terveztem, az egyelőre megvalósult, minden nagyjából úgy halad, ahogy azt szerettem volna. Focista szerettem volna lenni, azt hiszem, ez sikerült. Elég jó úton haladok az álmaim megvalósítása felé. Konkrétabban?

"Hogy érzi, milyen helyen van a klubcsapatán belüli hierarchiában? Minden csapatban van egy sorrend, amit a játékosok a teljesítményükkel vívnak ki.
Hát nálunk, a Salzburgban nincs ilyen sorrend, de azért én benne vagyok a hangadó brigádban, hogy így mondjam, azok között, akik a csapat középpontjában vannak. De nálunk tényleg nincs olyan, hogy valakinek nagyobb szava lenne, mint a többieknek. De úgy érzem, fontos tagja vagyok ennek a közösségnek.

És a válogatottban?
Szerintem ott is az lettem. Sajnos most nem tudtam elmenni a bolgárok és a szerbek elleni meccsekre, de bízom benne, hogy november 12-én ott leszek Izland ellen, amikor már végképp az Európa-bajnoki részvételünk lesz a tét. Elvileg az már biztos, hogy elengednek, hacsak a koronavírus nem szól közbe."

Az Index arra is rákérdezett Szoboszlainál, hogy vannak-e irigyei:

„Szerintem mindenkinek vannak irigyei, mert elképzelhető, hogy nem vagyok mindenkinek szimpatikus, meglehet, hogy van, aki nagyképűnek gondol, meg ilyesmi. De én ezzel nem nagyon törődöm, csak magamra figyelek, és koncentrálok, és... ennyi.”

Legfrissebb híreink