Magyarország-Írország: Orbán Viktor véleménye a térdelésről a fütyülésről

A kormányinfón fejtette ki a véleményét.

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

A térdelősdivel a legkevésbé sem szimpatizálok – jelentette ki Orbán Viktor. Semmi helye az ilyesminek a sportpályákon, a sport másról szól. Az ilyen gesztusoknak az értelme kultúrafüggő. Valószínűleg mi másképp gondolkodunk erről, mint a britek vagy az írek. A Jóisten előtt, a haza előtt és lánykérés esetén – ezekben az esetekben térdelünk le Magyarországon. Harcot várunk a csapattól, nem azt, hogy letérdeljenek. Ha megnézzük, hogy hogyan jött be az életünkbe a térdelés, azt látjuk, hogy volt rabszolgatartó országok találták ki; mi nem látjuk ennek a terhét, mert nem voltunk rabszolgatartó ország. Ezeket a terheket az érintetteknek kell elhordoznia. Mi, akik nem voltunk benne, nem tudunk nekik segíteni, hiába hozzák fel ezt a futballpályára - számolt be róla az Index.

A szurkolókkal ért egyet, és ha kell, akkor a magyar csapat állva hal meg. Gulyás Gergely inkább nem mondta el még radikálisabb véleményét a Black Lives Matterről, Orbán Viktor a mérsékelt szárnyhoz tartozik ebben a kérdésben a kormányban. 

A nézők kifütyülték az ír csapatot, erről azt mondta a kormányfő, hogy nem kell provokálni a házigazdát. A provokáltak pedig reagálni szoktak erre.

Legfrissebb híreink