Magyarország-Írország: nagy lépés előre - reakciók

Főszereplők értékeltek.

Forrás: Réti Zsolt

A szövetségi kapitány szerint jelentősen javult a válogatott játéka a Ciprus elleni mérkőzéshez képest, hozzáállásban és taktikai fegyelemben is jól teljesített a csapat az írek elleni 0-0-s döntetlen során.

A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott 0-0-s döntetlent ért el az írek ellen a Szusza Ferenc Stadionban.

– Nagy lépést tettünk előre az előző mérkőzéshez képest, még ha az eredmény el is maradt a múlt hetitől – kezdte értékelését a szövetségi kapitány. – Viszont ismét kapott gól nélkül zártunk, és tizenegy mérkőzésesre nőtt a veretlenségi sorozatunk. Az Európa-bajnokságon azonban másfajta mérkőzésre számíthatunk, és más taktikát is kell követnünk, mint az előző két találkozón. Azt fogjuk játszani, amit a mostani ellenfelektől láthattunk, vagyis stabil védekezésre építve várjuk a lehetőséget a kontrákra. A mai teljesítményünkkel kapcsolatban semmilyen szemrehányást nem tehetek a játékosoknak, a hozzáállásunk nagyszerű volt, emellett működtek az eltervezett taktikai elemek, jól támadtuk le az ellenfelet, és megfelelőek voltak az átmeneteink is. A befejezéseknél azonban volt hiányérzetem, sokszor hiányzott a minőség a játékunkból, ebből a szempontból hasznos lett volna, ha számíthatunk Sallai Roland játékára. Nagy büszkeséggel tölt el a hosszú veretlenségi szériánk, és számomra ez a legfontosabb a munkámban, ahhoz, hogy ez a széria történelmi legyen, pontot kell szereznünk a portugálok ellen.

Magyarország-Írország: Rossi miatt már a kezdés előtt mosolyoghattunk - NB1.hu

 

A kapitány az előző két mérkőzésen minden egészséges kerettagnak lehetőséget adott a bizonyításra, és senki sem okozott csalódást a játékával. 

– Ami az új kerettagok teljesítményét illeti, beigazolódtak azok a várakozásaim, amelyek megvoltak már a felkészülési mérkőzések előtt is. Aki a legjobb benyomást tette rám azok közül, akik eddig nem voltak meghatározó játékosok, az Schäfer András, ő bizonyította, hogy nyugodt szívvel jelölhetem a kezdőcsapatba az Eb-mérkőzéseken. Tetszett Kecskés Ákos és Varga Kevin játéka is. Amikor az Eb-mérkőzésekre felküldöm a kezdőcsapatot, akkor több szempontból is mérlegelem a lehetőségeket, és persze az ellenfél játékosai is meghatározzák majd, hogy kiket küldök pályára.

A mérkőzés 63. percében Gulácsi Pétert váltó Bogdán Ádám 2016 márciusa óta először, összesen 21. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. A Ferencváros kapusa az 5 évvel ezelőtti tornán nem lehetett ott, most azonban valóra válik gyermekkori álma.

Eb2020: kiakadtak az írek a magyar szurkolók reakcióján, amikor térdeltek - reakciók - NB1.hu

 

„Nem egyszerű kapusként mérkőzés közben beállni, de ezt csak nagyon zárójeles mondat, rettentő boldog vagyok, hogy növelni tudtam válogatott mérkőzéseim számát” – értékelt a lefújás után az M4 Sportnak.

A szezon végén a Ferencvárosban is lehetőséget kapó Bogdán Ádám legutóbb öt éve védhetett a válogatottban, Horvátország ellen.

„Egészen hihetetlen hogy öt év eltelt az utolsó válogatott mérkőzésem óta. Az utóbbi egy-két hónapban egy nagyon jó hullámon vagyok, nagyon boldoggá tesz, hogy így alakult, rendkívül jó közösségbe kerültem a Ferencvárosban és a válogatottban is, élvezem minden percét, hogy újra pályára léphettem címeres mezben és megyünk egy hazai rendezésű Eb-re, erről álmodtam gyerekkoromban és ez most megvalósul.”

„Ciprus és Írország ellen Bemelegítő mérkőzések voltak nekünk és a szurkolóknak is, meg kell őrizni, ami most köztünk van, ez most egy nagyon örömteli állapot, ezért rengeteg küzdünk a csapattal, a szurkolóknak rengeteget köszönhetünk, majdnem be tudták gyötörni a győztes gólt. Továbbra is így kell játszanunk és küzdenünk, hogy megháláljuk azt a bizalmat, amit a szurkolóinktól kapunk már nagyon-nagyon régóta.”

Eb2020: kérték-e az írek a térdelést? - Rossi elmondta - NB1.hu

 

A kezdőcsapatba visszakerülő Nagy Ádám azzal kezdte, hogy mind tudták, nem egyszerű felkészülési mérkőzés elé néznek. „Abszolút úgy álltunk hozzá, hogy ez a főpróba. Nyilván mentálisan nehéz ilyenkor száz százalékon égni, de külön motiválni senkit nem kell, hiszen mindenki megpróbálja beverekedni magát a kezdő tizenegybe” – némi akadozást azért látott, amit még lesz lehetőség korrigálni, tette hozzá.

Elárulta, izomfárdtsága, mely az elmúlt időszak keményebb terheléséből adódott, már a múlté.

„Az egy dolog, hogy most az elmúlt időszakban szépen meneteltünk, gondolok itt első sorban a Nemzetek Ligájára. De mégiscsak az Európa-bajnokság lesz az, amit az egész világ figyel. Nagyon bízom az egész csapatban. Nagyon várom, hogy bizonyíthassunk” – tekintett előre Nagy, akinek a találkozót megelőző napon született meg a kisfia.

Az Izland elleni novemberi Eb-pótselejtezőn a kijutás szempontjából kulcsfontosságú egyenlítő gólt szerző Nego Loic szintén a 63. percben lépett pályára, Kleinheisler Lászlót váltotta.

A Fehérvár immár 11-szeres válogatott játékosa szerint a már 11 mérkőzés óta veretlen magyar csapat játékából csak a gól hiányzott.

„Nagyon remélem, hogy a következő mérkőzéseken sikeresebbek leszünk a kapu előtt. Mindent beleadtunk, tényleg csak ez hiányzott. Készen állunk a portugálokra” – mondta.

„A magyar szurkolókra csak egy szót tudok mondani: elképesztő, elképesztő, elképesztő. Köszönjük szépen, ugyanilyen hangulatra lesz szükségünk az Európa-bajnokságon is.”

A magyar csapat az Eb csoportkörében jövő kedden a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadja a Puskás Arénában, június 23-án pedig a németek vendége lesz Münchenben.

Legfrissebb híreink