Magyarország-Horvátország: Szoboszlai, Gulácsi és Orbán reakciója

Három szemszög, három vélemény.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Mint ismeretes, a magyar válogatott 2-1-re legyőzte a vb-ezüstérmes horvát válogatottat, és 4-es holtversenyt alakítottak ki az E csoport élén két mérkőzés után. A mérkőzést követően Szalai Ádám szokásához híven, őszintén nyilatkozott, míg Dzsudzsák Balázs elérzékenyült a mikrofonok előtt, míg a győztes találatot szerző Pátkai Máté igyekezett visszafogott lenni.
 
A nemzeti csapatban először kezdőként pályára lépő, 18 éves Szoboszlai Dominik azt mondta: nagyon jól működött a csapategység, mindannyian egy célért küzdöttek, és minden játékosban megvolt a kellő akarat.
 
Willi Orbán, a válogatott védője szerint a magyar együttes "nagyon jól reagált" a szlovákoktól csütörtök este elszenvedett 2-0-s vereségre, és "fantasztikus" mérkőzést játszott a horvátok ellen.
 
"Bátran és jól felépített rendszerben futballoztunk ma, kialakítottunk gólhelyzeteket, és sikerült a szurkolókat is kiszolgálnunk" - mondta a német Bundesligában harmadik RB Leipzig csapatkapitánya.
 
Klubtársa, a kapus Gulácsi Péter azt emelte ki, hogy kulcsfontosságú volt a labda elleni mozgásban agresszívan teljesíteni, ezért már a saját térfelükön letámadták a horvátokat, akik így nem tudtak szabadon építkezni.
 
"Amikor a szélekre passzoltak, ott is igyekeztünk azonnal nyomást helyezni rájuk, illetve amikor nálunk volt a labda, akkor sokkal bátrabban futballoztunk, mint csütörtökön a szlovákok ellen" - foglalta össze az előzetesen megbeszélt taktika lényegét a Lipcse hálóőre.
 
A magyar válogatott június 8-án, Azerbajdzsánban játssza következő Eb-selejtezőjét, három nappal később pedig a walesi csapat lép pályára a Groupama Arénában.
 

Legfrissebb híreink