Magyarország-Horvátország: csalódott horvát újságok - összeállítás

Nyilatkozatok, értékelések a vereség után.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

A budapesti vereség ki kell, hogy józanítsa a horvát labdarúgó-válogatottat, melynek össze kell szednie magát, ha ki akar jutni az Európa-bajnokságra - írta a Jutarnji List című horvát napilap a vasárnap 2-1-re elvesztett budapesti Eb-selejtezőről.
 
A lapnak nyilatkozó szakkommentátorok szerint a magyarok "megették" a horvátokat agresszív fellépésükkel. "Nagyon gyorsan meg kell ráznunk magunkat, és konszolidálódnunk kell" - hangoztatták. 
 
Luka Modric, a világbajnoki ezüstérmes horvátok kapitánya úgy nyilatkozott: "a magyarok jóval agresszívebbek és erősebbek voltak nálunk". Úgy vélte: a magyar válogatott a fizikai erőnlétre tervezte játékát, számos átadással, és a támadások nagy részét ők vezették. Ez a hozzáállás pedig a végén győzelemhez vezetett, hangsúlyozta. "Gratulálunk nekik, fontos pontokat szereztek, és bonyolultabbá tették a helyzetet a csoportban" - közölte a csapatkapitány. 
 
Dejan Lovren, a Liverpool hátvédje szerint túl lazán álltak a vasárnapi meccshez. "A hozzáállásunk alapján még jó, hogy egyáltalán gólt tudtunk rúgni" - vélekedett. Mint mondta: a magyarok leckét adtak nekik agresszivitásból, ők pedig nem tudták megtartani a labdát. "A második félidőben jobbak voltunk, de már későn ébredtünk fel" - fogalmazott Lovren.
 
Mindkét játékos egyetértett abban, hogy ha ki akarnak jutni az Eb-re, el kell felejteniük a tavalyi vb-ezüstöt, és szembe kell nézniük az új kihívásokkal. 
 
A Vecernji List című, legolvasottabb horvát napilap Zlatko Dalic szövetségi kapitány nyilatkozatát taglalta.
 
"Nem voltunk kreatívak, hiányzott az ötlet. Nem voltunk az az igazi horvát csapat" - vélekedett Dalic. Mint mondta, tudták, hogy nehéz lesz a kvalifikáció, a vereség pedig vereség, de még nem a világ vége. Tisztában kell lennünk azzal, hogy ellenünk 200 százalékos teljesítményt akar nyújtani mindenki" - mondta a horvát szakvezető, majd hozzátette: "a világ második legjobb csapata a miénk, nincs idő panaszkodni, rá kell térnünk a győztes útra, és közelebb kerülni az Eb-hez". 
 
A legtöbb internetes portál csalódottságának adott hangot a horvátok vasárnapi játékát illetően. 
 
Az index.hr sportrovata azt írta: nem lehet tovább az ezüstérem mögé bújni, ez a válogatott még a vb-második csapat árnyékának sem nevezhető. 
 
A net.hr szerint teljes leégés volt a budapesti meccs, Lovre Kalinic kapus pedig "tragédiaíró".
 
A legtöbb hírportál és sportkommentátor egyetértett abban, hogy a horvát kapus nem igazán nőtt fel a feladathoz.

Legfrissebb híreink